Dolar 32,4751
Euro 34,9428
Altın 2.437,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C

AYANCIK ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI

8 Mart, 1857 yılında Amerika’nın New York kentinde başta on altı saatlik çalışma süresi ve düşük ücretler olmak üzere, çalışma şartlarının iyileştirilmesi için kadınların verdikleri mücadelenin yıldönümüdür.

AYANCIK ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI
5 Mart 2019 15:05

AYANCIK ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI

8 Mart, 1857 yılında Amerika’nın New York kentinde başta on altı saatlik çalışma süresi ve düşük ücretler olmak üzere, çalışma şartlarının iyileştirilmesi için kadınların verdikleri mücadelenin yıldönümüdür.

O gün yürüyüşe geçen kadın işçilere yapılan saldırı sonucu kadınlar yaralanmış, tutuklanmış ve katledilmiştir. Bugün ülkemizde kadın katliamları yaşanıyor, birçok kadın cezaevlerinde rehin tutuluyor, şiddet durmadan artıyor, emeğimiz sömürülüyor.

Hükümetin yanlış politikaları kadınları daha fazla sömürüyor, kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz artarken çocuk istismarı da her geçen gün artıyor.

Kadın kimliğine ve bedenine saldırılar bitmiyor, yaşamları kıskaç altına alınmak isteniyor. Kadın olmak, cinsel yönelimli şiddetin hedefinde olmak için yeterli oluyor.

Kadın ve çocuk bedenleri üzerinden fetva vermeyi iş edinmiş olan, taciz ve istismarı sıradanlaştıran söylemleri ile bugün çocukların aile içerisinde, yurtlarda ve okullarda uğradıkları cinsel saldırıları meşrulaştırma merkezi olan tüm tarikat, cemaat yapılanmalarını hayatımızdan çıkana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.

ABD’den 55 yıl önce, Birleşmiş Milletlerden 71 yıl önce, en gelişmiş Avrupa ülkelerinden 45 yıl önce Türk kadınlarına her alanda gerçek haklarını ve değerini veren Mustafa Kemal ATATÜRK’ü şükranla anıyor, varlığımızın, bilgimizin, yeteneğimizin temelini borçlu olduğumuz ilk öğretmenlerimiz annelerimizin; Sevgiyi, sevinci paylaşıp büyüttüğümüz, üzüntüyü paylaşıp hafiflettiğimiz kardeşlerimizin; Bütün şefkatimizde üzerlerine titrediğimiz kızlarımızın gününü Ayancık Atatürkçü Düşünce Derneği olarak kutluyor, bugünü birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak görüyor , yıllardır bunun için alanlarda sesimizi duyurmaya ve kadına yönelik her türlü şiddetle mücadeleye devam ediyoruz.

Yaşasın 8 Mart!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.