Dolar 32,5262
Euro 34,7427
Altın 2.488,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C

Altın Kızlar 65 Yaş İzninde Piknikte Buluştular

Koronavirüs (Covid 19) salgını nedeniyle, yaklaşık iki aydır 65 yaş üstüne uygulanan sokağa çıkma yasağının 10 Mayıs 2020 Pazar günü dört saatliğine kaldırılması üzerine kendilerine Altın Kızlar denilen 84 yaşındaki Fikriye Küçük, 82 yaşındaki Şükran Aydemir ve 80 yaşındaki Sezaver Etyemez, çocukları ve akrabaları ile buluşup sosyal mesafeyi de koruyarak piknik yaptılar.

Altın Kızlar 65 Yaş İzninde Piknikte Buluştular
13 Mayıs 2020 12:10

Koronavirüs (Covid 19) salgını nedeniyle, yaklaşık iki aydır 65 yaş üstüne uygulanan sokağa çıkma yasağının 10 Mayıs 2020 Pazar günü dört saatliğine kaldırılması üzerine, Sinop Merkez İncedayı Mahallesi’nde yaşayan ve kendilerine Altın Kızlar denilen 84 yaşındaki Fikriye Küçük, 82 yaşındaki Şükran Aydemir ve 80 yaşındaki Sezaver Etyemez, İncedayı Mahallesi deniz kenarındaki parkta yaklaşık iki aydır görüşemedikleri çocukları ve akrabaları ile buluşup sosyal mesafeyi de koruyarak piknik yaptılar.

CHP Sinop Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Barış Karadeniz’in de Anneannesi olan Altın Kızlardan 84 yaşındaki Fikriye Küçük, 82 yaşındaki Şükran Aydemir ve 80 yaşındaki Sezaver Etyemez yasak nedeniyle yaklaşık iki aydır göremedikleri çocukları ve yakın akrabaları ile dört saatliğine de olsa böyle güzel bir piknikte buluşmaktan son derece mutlu olduklarını belirterek, sosyal mesafeyi de koruyarak doyasıya piknik yapmanın tadını çıkardıklarını söylediler. Altın Kızlar dört saatlik izinin bitiminde, gelecek hafta da izinde yine aynı parkta piknikte buluşmak üzere vedalaştılar.

Koronavirüs (Covid 19) Nedir?

Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19’un dünya genelinde tüm kişilerde endişe ve panik uyandıran bir salgın olduğunu duyurmuştur. Kişilerin endişe ve panik haline sürüklenmelerinin sebebi ise salgına maruz kalmış olmaları veya virüse yakalanma ihtimallerinin kişiler üzerinde büyük bir tehdit oluşturmasıdır.

Covid-19 ilk olarak 2019 Aralık ayında Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkmıştır. Salgının tüm dünyaya büyük bir ses getirmesi, insanlar için kaygı ve korku unsuru haline gelmiştir. Covid-19 virüs kaynaklı bir rahatsızlık olarak nitelendirilmekte ve kişilerde yüksek ateş, öksürük, ishal, nefes almada zorluk, iştahsızlık, bulantı ve çeşitli vücut ağrıları şeklinde şikâyetlere neden olmaktadır. Gribe benzeyen bu hastalık gripten daha ağır ilerleme göstermekte hatta kişileri ölüme götürebilmektedir. Covid-19 hastalığını genç hastalar hafif semptomlarla atlatabilirken, akciğer, şeker, tansiyon gibi kronik rahatsızlığı bulunan ve 65 yaş üstü kişileri daha fazla etkilediği uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Covid-19’un yayılma gücünün yüksek olması ve yaşam tehdidi oluşturması da göz önünde bulundurulduğunda bu durum, kişiler üzerinde korku ve yüksek kaygı uyandırabilmektedir.

Virüsten korunmaya yönelik yöntemlerle ilgili doğru bilgiler fayda sağlayabilirken, virüse karşı kullanılması önerilen ve virüsü yok ettiği iddia edilen yöntemlerin hızla ve kolayca yayılabilmesi de söz konusudur. Bu durum kişilerin sosyal medyada yer alan haberlerin doğru ya da yanlışlığını ayırt etmelerinde zorluk yaşamalarına neden olmaktadır.

Sonuç olarak ne yapılmalıdır?

Salgın sürecinde en önemli şey gerekli tedbirlerin alınarak sağlıklı ve güvenli bir şekilde bu sürecin atlatılabilmesidir. Süreci sağlıkla ve güvenle atlatmanın temel koşulları arasında; kişisel temizliğe dikkat etmek, sosyal mesafe kurallarına uymak ve sosyal medya aracılığıyla salgına yönelik paylaşılan endişe verici, asılsız haberlere itibar etmemek öncelik taşımaktadır. Şunu da unutmamak gerekir ki evde rol model ebeveynlerdir. Ebeveynler bu süreçte nasıl bir tutum sergilerse çocukları da o ölçüde benzer tutum ve davranışlar sergileyeceklerdir. Dolayısıyla ebeveynlerin bilinçli, tutarlı, açık ve destekleyici bir tutum sergilemeleri çok önemlidir.

Haber: Hikmet Kurada

Altın Kızlar 65 Yaş İzninde Piknikte Buluştular Altın Kızlar 65 Yaş İzninde Piknikte Buluştular Altın Kızlar 65 Yaş İzninde Piknikte Buluştular

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.