Dolar 32,3867
Euro 35,0622
Altın 2.325,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Akliman Koyu’nu 10 ayda 60 bin kişi ziyaret etti

Sinop’ta ziyaretçilerine hem denize girebilme hem de ormanda doğa yürüyüşü yapabilme imkanı sunan Akliman Koyu’na, yılın 10 ayında 60 bin kişi geldi.

Akliman Koyu’nu 10 ayda 60 bin kişi ziyaret etti
Aslan Özdemir
21 Kasım 2017 11:17

Sinop’ta ziyaretçilerine hem denize girebilme hem de ormanda doğa yürüyüşü yapabilme imkanı sunan Akliman Koyu’na, yılın 10 ayında 60 bin kişi geldi.

Hayrettin Kaya

Şehir merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Akliman Koyu, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk ziyaret ettikleri yerlerin başında geliyor. Bünyesinde iki küçük ada barındıran koy, özellikle günübirlik piknik yapmak isteyenlerin uğrak noktası oluyor. Hamsilos Tabiat Parkı sınırlarında yer alan, zaman zaman konser ve benzeri etkinliklere de ev sahipliği yapan koy, sonbahar da vatandaşların ilgi odağı konumunda. Yılın geride kalan 10 ayında 60 bin ziyaretçiyi ağırlayan koyda yer alan tesisler ise 22 bin biletli tarafından gezildi. İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Göz gazetecilere yaptığı açıklamada, Akliman Koyu’nun kentin önemli turizm merkezleri arasında yer aldığını söyledi.

Sinop’un, Akliman Koyu gibi farklı özelliklere sahip birçok koya sahip olduğuna dikkati çeken Göz, “Akliman Koyu doğal yapısı gereği hem deniz hem de ormanları bünyesinde barındırıyor. Dolayısıyla ilimize gelen yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettikleri mekanlardan biri. Yazı kadar sonbahar mevsimi de ayrı güzel.” ifadelerini kullandı.

İnsanların fotoğraf çekmek veya piknik yapmak amacıyla da geldiğini dile getiren Göz, “Akliman Koyu, bölgemizdeki en güzel koylardan biri. Samsun, Kastamonu, Tokat gibi illerden çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor. Umuyorum gelecek yıllarda ziyaretçi sayısı artarak devam edecektir.” dedi.

Akliman Koyu'nu 10 ayda 60 bin kişi ziyaret etti Akliman Koyu'nu 10 ayda 60 bin kişi ziyaret etti

ETİKETLER:
YORUMLAR

  1. kazım dinçer dedi ki:

    böyle güzel yerleri keşfetmek çok güzel ve eğlencelidir adı üstünde doğa ile iç içe olmak güzeldir

  2. dilara sev dedi ki:

    böyle eşsiz güzel yerlerin ortaya çıkması ülkemiz ve turistler için bir tez avantajdır bize kazançtır