Dolar 32,5969
Euro 34,8046
Altın 2.501,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 21°C

ADALET DAMATLARIN TEMELİDİR

12 Haziran 2017 22:53

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, eski T.B.M.M. Başkanı ve Başbakan yardımcısı Bülent Arınç’ın damadının tahliye edilmesini Meclis gündemine taşıdı.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, eski T.B.M.M. Başkanı ve Başbakan yardımcısı Bülent Arınç’ın damadının tahliye edilmesini Meclis gündemine taşıdı. Eren Erdem; “150’den fazla gazeteci, onlarca akademisyen, siyasetçi, öğrenci aylardır cezaevlerinde tutuklu bulunuyor. Kimi sosyal medya sitesinde paylaşım yaptığı için, kimi üç günlük er olduğu için, kimi Bank Asya’nın fi tarihinde kapısından geçtiği için, kimi akıllı telefonu olmadığı halde Bylock’tan suçladığı için aylardır cezaevinde. Ama diğer taraftan Bank Asya’ya para yatırdığını, Gülen Cemaatine mensup kişilerle işbirliğini itiraf eden damatlar, uyku apnesi olması, sabit ikametgah gerekçesiyle serbest bırakılıyorlar. ‘Adelet Mülkün Temelidir’  anlayışından ‘Adalet damadın temelidir’ anlayışına geçmiş bulunuyoruz. Arınç’ın damadı da araba Arınç’ın bir şeyler açıklayacağından duyulan çekinceyle mi serbest bırakıldı, düşünmek gerekiyor” dedi.

Konuyla ilgili Müesser Yıldız Odatüdeki yazısında; “Damatlık hukukunu konuşur, tartışır olduk. Oysa sorunumuz damatlardan çok büyük… Öyle çoklu bir hukuk sistemine geçtik ki; Zenginler  hukuku var… Üstünlerin hukuku var… Bizim kız, bizim oğlan, bizim bürokrat, bizim asker, bizim MİTÇİ kukuku var… Trump ve Macran himayesindekilerin kukuku var… Birde hukukun üstünlüğü yok!..”

Tabi insanın aklına gelmiyor değil; Damat tutuklamaları, daha çok kayınpederlere mesaj, kulaklarını çekme operasyonu gibi duruyor… Önce İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı, şimdi eski meclis başkanı ve başbakan yardımcısı… Devam ederse sıradaki kim olacak?

Fetö davasında 154 bin kişinin soruşturma geçirdiği, 50 bininin tutuklandığını, 54 bin kadarının da işten ihraç edildiği yazılıp çizildi. Bilinen bir gerçek 15 Temmuz’u laik görenlerin hak ettikleri cezayı almalarıdır. Ancak cezalandırma işlemi yapılırken hak ve hukuk göz ardı edilmemelidir. Toplumumuzun da beklentileri bu yöndedir. Damatların serbest bırakılması aklama ve kayırma” yapılıyor düşünceleri akla getirmektedir.

Asgari ücretin açlık ve yoksulluk sınırının altında olduğu, gelir dağılımının adaletsizliği, demokrasinin yok olduğu ülkede “Adalet devletin temelidir” diyerek ve yazarak adalet devletin temeli olmuyor… Son günlerde herkesin ağzında söylediği “Adalet Damatların temelidir” bu ülkeye yakışmıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.