Dolar 32,4585
Euro 34,7929
Altın 2.427,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 16°C

Tatilciler Sıcak Havalarda Ayancık İnaltı Mağarası’nı Tercih Ediyor

Ülke genelinde yaz sıcaklarından bunalan ve serinlemek isteyenleri deniz turizminin yanı sıra mağaralar da cezbediyor. Sinop’ta bu mağaraların başında ise Ayancık İnaltı Mağarası geliyor.

Tatilciler Sıcak Havalarda Ayancık İnaltı Mağarası’nı Tercih Ediyor
23 Temmuz 2022 20:45

Sıcak havaların etkisini arttırması nedeniyle tatilciler Akdeniz yerine daha serin olan Karadeniz’i tercih ediyor. 2000’li yılların başlarında keşfedilen ve Türkiye’nin en büyük ilk 10 mağarası arasında yer alan Ayancık İnaltı Mağarası, turist akınına uğruyor.

Çeşitli hastalıklara iyi geldiği belirlenen ve 3.5 kilometresine kadar gidilebilen İnaltı Mağarası’ndaki oldukça serin hava ve ilginç oluşumlar ziyaretçileri adeta büyülüyor. Binlerce yıldır sadece yöre halkı tarafından bilinen doğa harikası mağara, geçtiğimiz yıllarda bölgeye giden yetkililer tarafından keşfedilmişti.

Oldukça farklı bir hava sirkülasyonu olan mağaranın, özellikle solunum yolları rahatsızlıkları olan hastalara iyi geldiği belirten yetkililer, Sinop’a gelen herkesin doğa harikası mağarayı gezmesi gerektiğini belirterek, “Küresel ısınma konusunun sık sık gündeme geldiği son günlerde, Akdeniz ve Ege yerine Karadeniz’i tercih eden tatilcilerimiz bu tür serin mekanlara koşuyor. Bu işten en karlı bölgemiz insanı çıktı” diyor.

Bu arada her yıl çok sayıda turisti ağırlayan mağaranın çok yakınında, yine doğa harikası Akgöl bulunuyor. Endemik bitki örtüsünün birçok türünü bulmanın mümkün olduğu bölge, ayrıca oksijen deposu.

Tatilciler Sıcak Havalarda Ayancık İnaltı Mağarası'nı Tercih Ediyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.