Dolar 32,5013
Euro 34,8201
Altın 2.488,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C

Adalet Bakanı Sinop’ta

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül; “Sinop’a müjde, Sinop’a yapılacak olan yeni adliye binamız şuan ki mevcut adliyemizin on beş katı büyüklüğünde olacak ve Sinop’u onlarca yıl öteye taşıyacak” dedi. 

Adalet Bakanı Sinop’ta
11 Haziran 2021 11:49

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül; “Sinop’a müjde, Sinop’a yapılacak olan yeni adliye binamız şuan ki mevcut adliyemizin on beş katı büyüklüğünde olacak ve Sinop’u onlarca yıl öteye taşıyacak” dedi. 

Sinop ilimize gelen ilk programını Boyabat’ta bitiren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ardından Sinop kent merkezindeki Alaaddin Camii’nde Cuma namazı kılarak  Sinop Valiliğini ziyaret etti. Bakan Gül burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak Sinop’a müjdeler verdi.

Valilik şeref defterini imzalayan bakan gül burada yaptığı açıklamada;  Sinop’un büyüyüp geliştikçe mevcut adliye binasının yetersin kaldığını belirterek yeni adliye binası için yer tahsisinin yapılarak şuan ki mevcut adliyenin on beş katı büyüklüğünde olacağını söyledi.

GÜZEL BİR ADLİYEYE KAVUŞACAK
Bakanlık olarak Sinop Adliyesinin projesini yapmaya başladıklarını belirten Gül; “Valimiz, başsavcımız, milletvekilimiz yakından takip ediyor. Çok güzel bir proje ile Sinop’umuzu büyük ihtiyacı karşılayacak ve onlarca yıl öteye taşıyacak güzel bir adliyemize kavuşturacağız. Bizlerde yakından takip ediyoruz, Sinop’umuz için hayırlı olsun. Çok tarihi bir binamız var, tarihten bize miras kalmış. Yine Cumhuriyetimizin banisi Atatürk’ün de hatıralarının olduğu o binamızı da  yine maneviyatında emaneti tarihi silüetini koruyarak Sinop’umuza yakışır şekilde bir adliye kazandıracağız” dedi.

Gerze ve Durağan’da ihtiyaç olan adliyelerde de projelerin yapıldığını söyleyen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül; “O konuda da yatırım aşamasını Cumhurbaşkanlığı ilgili birimleri ile görüşmelerimiz devam ediyor, orayı da yakından takip ediyoruz. Sinop için ne gerekiyorsa bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Sinoplu hemşehrilerimiz bunu zaten hak ediyor. Bizlerde elimizden gelen çabayı merkezi hükümet olarak ta göstermeye çalışacağız. Ben bu vesile ile tüm Sinoplu hemşehrilerimize Sinop Valiliğimizden sevgilerimi saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

ResimAdalet Bakanı Sinop'ta Adalet Bakanı Sinop'ta

Resim

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.