Dolar 32,5113
Euro 34,9470
Altın 2.435,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

2016 Emekliye Promosyon Ne Zaman Verilecek?

Emeklilerin merakla beklediği 2016 promosyon haberiyle ilgili açıklama geldi. Bankalar emekliye ne kadar para ödeyecek sorusunun cevabını haberimizden bulabilirsiniz.

2016 Emekliye Promosyon Ne Zaman Verilecek?
31 Ocak 2016 20:26

Emeklilerin merakla beklediği 2016 promosyon haberiyle ilgili açıklama geldi. Bankalar emekliye ne kadar para ödeyecek sorusunun cevabını haberimizden bulabilirsiniz.

Bilindiği üzere memur vatandaşlarımız maaş aldıkları bankalardan, anlaşmaları gereğince promosyon ödemesi almaktalar. Örnek verecek olursak memurun çalıştığı kurumun maaş için anlaştığı banka ile yıllık yada üç yıllık olmak üzere nakit yada iki ödemeli olarak promosyon alıyorlar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, emeklilere promosyon ödenmesine ilişkin bankalarla görüştüklerini söyledi. İlk protokolün Denizbank ile imzalandığını anlatan Soylu, diğer bankalarla görüşmelerin sürdüğünü açıkladı. Takvim’de yer alan habere göre bankalarla yapılacak anlaşma, emeklilere 13’üncü maaşı (1 maaş ikramiye) getirecek.

Bu promosyonların emekliler için de ödeneceği yönünde haber çıkmıştı. Emekliler de maaş aldıkları bankalardan promosyon almak istiyor. Örneğin 1500 lira maaş alan bir emekli bankadan promosyon ödemesi olarak 800-900 TL promosyon alabilecek. Bu konuda emekliler bir çalıma yapılmasını bekliyor.

900 LİRA BEKLENTİSİ

Bankalar, maaş ödemesini yaptıkları kamu personeli için anlaşılan dönem için (1-3 yıl) brüt maaşın yüzde 60’ını ödüyor. Emekliler de memurlar kadar promosyon almak istiyor. Buna göre bin 500 lira maaşı olan bir emekliye ödenecek promosyon miktarı 900 lira olacak.

Hükümetin bu konuda bankalarla çalışma yaptığını söyleyebiliriz. Henüz kesinleşen bir gelişme olmasa da görüşmeler başladı. İşte konu ile ilgili yapılan açıklama.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu EMEKLİ PROMOSYONLARI ile ilgili yaptığı açıklamada ” Emekli maaşlarının ödenmesi konusunda promosyon için bankalarla görüşmelerin başladığını söyledi. Ekonomi Muhabirleri Derneği’nin (EMD) düzenlediği toplantıya katılan Soylu, “Özel bir bankayla 4-5 aylık bir anlaşma yapıldı. Bu beklentileri ne derece karşılayacak ona bakacağız. Bankalar Birliği ile toplantılar yaptık. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bankalarla görüşmelere başladı. Kıran kırana bir pazarlık olacak diye düşünüyorum. Bu süreçten inşallah emeklilerimiz istifade eder” dedi.

120 MİLYAR LİRALIK PASTA

Yaklaşık, 11 milyon emeklinin maaşları hem kamu hem de özel bankalar tarafından ödeniyor. Yıllık 120 milyar lirayı geçen bu pasta için bankalar büyük bir yarış içinde. Çeşitli kampanyalar düzenleyen bankaların bazısı nakit para bazısı ise çeyrek altın veriyor. Böylece emeklilerin maaşlarını kendilerinden almasını istiyor. SGK iyi bir pazarlıkla bu yarışı, bir promosyon ödemesine çevirebilir.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce emekliler promosyon almalı mı? Emeklilerin promosyonları ödenmeli mi? YORUM yapabilirsiniz…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.