Dolar 32,3298
Euro 35,0568
Altın 2.285,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

15 Temmuz Anma Törenleri Başladı

15 Temmuz Anma Törenleri, bütün yurtta olduğu gibi Sinop’ta da 11 – 16 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılmakta olan çeşitli etkinliklerle gerçekleştiriliyor.

15 Temmuz Anma Törenleri Başladı
Aslan Özdemir
12 Temmuz 2017 16:26

15 Temmuz Anma Törenleri, bütün yurtta olduğu gibi Sinop’ta da 11 – 16 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılmakta olan çeşitli etkinliklerle gerçekleştiriliyor.

Hayrettin Kaya

Bu konuda; Sinop Valisi Hasan İpek’in Başkanlığında, Vali Yardımcısı İzzet Ercan ve ilgili Kamu Kurumları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının katıldığı  toplantıda hazırlanan,”15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı”nda belirtilen etkinlikler eksiksiz olarak yerine getiriliyor.

Program kapsamında ilk olarak, 11 Temmuz 2017 günü Sinop Valisi Hasan İpek ve beraberindeki heyet Ayancık İlçesi Büyükdüz Köyü’ne giderek, 15 Temmuz Şehidimiz Ömer Can Açıkgöz’ün kabrini ziyaret ettiler. Aynı gün Sinop Merkez Alaaddin Camii’nde Şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okutuldu ve katılımcılara yemek ikramında bulunuldu. Ayrıca; Sinop Gençlik Merkezi’nde de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bunun yanı sıra hafta boyunca da ilgili kurumlar tarafından çeşitli sportif etkinlikler, resim sergileri, konferans ve paneller ile 15 Temmuz Şehidi Ömer Can Açıkgöz Hatıra Ormanının açılışı gerçekleştirilecek. 14 Temmuz 2017 Cuma günü saat 19.00’da ise Sinop Öğretmenevi’nde şehit yakınları, gazilerimiz ve aileleri onuruna akşam yemeği verilecek.

Hazırlanan program doğrultusunda 15 Temmuz 2017 Cumartesi günü saat 10.00’da Merkez Dokuzoğlu Stadında atletizm yarışları düzenlenecek. Saat 20.00’de ise; eski otogar önünden, Sakarya Caddesi ve Valilik önündeki Cumhuriyet Meydanı’na, Milli Birlik Günü Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Burada, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce düzenlenen sportif faaliyetlerin ödül töreni ve sinevizyon gösterisi yapılacak. Saat 22.30’da ise; Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın halka hitap ettiği ülke genelindeki canlı yayına geçilecek. 16 Temmuz 2017 gecesi saat 00.13’de İlimiz’deki tüm camilerden selalar okunacak ve demokrasi nöbetlerine başlanılacak. Daha sonra; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Kur’an-ı Kerim tilaveti, 15 Temmuz Şehitlerimizin ruhuna ithafen dua okunması ve protokol konuşmaları yapılacak. 24 Temmuz 2017 günü saat 17.00’de ise; Sinop İl Müftülüğü tarafından, Halk Eğitim Merkezi Salonunda “15 Temmuz Şehitleri” konulu bir panel düzenlenecek.

Haber: Hikmet Kurada / Sinop

15 Temmuz Anma Törenleri Başladı

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.