Dolar 32,3367
Euro 35,1626
Altın 2.244,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 11°C

Ünlü Türk Cerrah Dr. Mehmet Öz ile tanışmak

10 Temmuz 2018 18:18

” 12 eylül 1980 darbesi gerçeklerini yıllar sonra yazılan kitaplardan belgesellerden okumuştuk.

Eşimin kuzeninin düğün töreni için İstanbul’a gitmiştik. Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. Tura kalırsa oy kullanma adına dönüşünüzü 8 Temmuz pazar gününe almıştık, hoş 2. Tura da kalmadı seçim Akşama anlayamadığımız gelişmelerde olmuşsa 5 -10 yıl sonra yazarlar şimdiden geçmiş olsun diyelim. Böyle gelişmeleri; ” 12 eylül 1980 darbesi gerçeklerini yıllar sonra yazılan kitaplardan belgesellerden okumuştuk. Gelelim anlatacağım konuma…

Aslan Özdemir

Atatürk havaalanına erken geldiğimizden iç hatlardaki ” Onur kitap satış yeri” de kitaplara bakıyordum. Yanımdaki değişik Türkçe konuşan dikkatimi çekti kimdir diye bakarken Dr Mehmet Öz olduğunu fark ettim. Elinde büyük harflerle “ÖZ” yazılı Dr. Ken Robinson’un kitaplarıyla fotoğraf çektiriyordu.

Hemen kendimi tanıtarak merhaba dedim. Alçak gönüllülük ile sohbetime katıldı. Dr. Mehmet Öz;” Amerika Ohio da dolmuş Türk kökenli program sunucusu ve yazar. Sağlıklı yaşam konserden korunma konulu beslenme ve yaşam tarzı üzerine programlarla tanınmaktadır. Prof. Dr. Mehmet Öz Harvard Üniversitesi mezunu 4 çocuk babasıdır. “Dr. Öz Show” programı Güney Amerika’dan iskandinavya ya kadar dünyada 80 ülkede yayınlanıyor ve izleme rekorları kırıyor. Shovun bir ayda internetteki izleme sayısı ortalama 40 milyon civarında. ABD de her gün 4 milyon kişi bu Show’u izliyor.” Biraz heyecanlanmıştım. Elindeki kitabın daha önce okuduğumdan ” o kitap sizin değil eğitimle ilgili bir kitap” dediğimde ; “Evet benim de arkadaşım olan Dr. Ken Robinson’a ait ülkemde satıldığını fotoğrafını çekerek ulaştıracağım” dedi.

Ben sohbet etmek istiyordum eğitimci olduğumu Emekli olduktan sonra ilçe hem de yerel gazetecilik yaptığımı her iki gazeteye eğitim ve güncel konular üzerine köşe yazdığımı bir çırpıda söyledim. Kendileri beni tanımaktan mutlu olduğunu ve Mesleğimi yazar olarak devam ettirme mi sevindiğini nezaketen söyledi. Ben bırakmak istemiyordum. Kendimi göstererek ” ben şişman mıyım?” Dedim hemen gelen cevap “obez” oldu.. “nasıl yani” dediğimde; ” Boyun uzun yarısını geçmeyecek göbek Merkez olup mezurayla belinizi ölçünüz” dedi. Gülüşmelerle konuyu kapattım.

Bu sıraları neden Türkiye’de siniz dediğimde Gaziantep’e gideceğini, Nizip konteyner kentte; Başbakanlık afet ve acil durum yönetimi Başkanlığı’nın(AFAT) organizasyonuyla Türkiye’ye geldiğini söyledi. Mültecilerin zorluklarından bahsederken en çok çocukların durumları endişe verici olduğunu iyi beslenemez lise ve eğitim Almazlarsa kendilerine bulunduğu topluma ülkeye ve dünyaya zararlı olurlar. Bunun için böyle bir sosyal sorumluluk projesi içinde olmak için geldiğini söyledi. Ben de sohbeti uzatmak adına “Evet hocam domatesi ekerseniz beceremez de Gök kalırsa turşu yaparsınız fazla olgun olursa salça yaparsınız zayi etmemiş olursunuz. Ama insanı sağlıklı büyütüp etmek gerekiyor insanı zayi etmek gibi şansınız olmaz lursa tehlike olur dediğim sırada yanımızdan Ayancık Devlet Hastanesi Uzman Doktor İskender Yüksel geçiyordu. Ona seslendim O da aramıza katıldı tanıştığı fotoğraflar çektik başarılar diledik ayrıldık.

Ayancık ha döndükten sonra Dr. Mehmet Öz’ün Gaziantep çalışmasıyla ilgili yazıları internet üzerinden takip ettim. Sohbetimizde bahsettiği konuyla ilgili söyleminde; ” burada binlerce çocuk var. Erişkin arkadaşlar da hayatlarını idare ettirmeye çalışıyor ama Suriye’ye biraz yardım etmezsek bunun cezasını hep birlikte yiyeceğiz. Bu çocuklar Belki ileride avukat doktor olacak Veya bizim istemediğimiz sonuçlara gelecek. O yüzden Yardımcı olmamız şart.” Yazıyordu. Suriyeli çocukların yararlandığı eğlence merkezinde çocuklarla resim yapmış Onlara çeşitli hediyeler vermiş. Yine conteyner kentin diğer alanlarından biri olan kuaförde kadın Kuaför iple yüzüne epilasyon yaptırması Renkli görüntülere sahne olmuş.
Tesadüf de olsa ünlü Türk Cerrahi Prof. Dr. Mehmet Öz’ü tanımak sohbet etmek güzel bir duyguydu sizlerle paylaşmak istedim.
Sevgi ile kalın.

Ünlü Türk Cerrah Dr. Mehmet Öz ile tanışmak

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.