Dolar 32,5910
Euro 34,8590
Altın 2.491,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

SİYASİ ETİK SÖZLEŞMESİ

19 Şubat 2019 14:59

Bu haftaki yazım 31 Mart 2019 Yerel Seçimine katılan Ayancık’taki Siyasi partilerin belediye başkan adaylarımıza…

Bu haftaki yazım 31 Mart 2019 Yerel Seçimine katılan Ayancık’taki Siyasi partilerin belediye başkan adaylarımıza… Ayancık’taki demokratik kitle örgütlerinden (Atatürkçü Düşünce Derneği, KESK, ÇEVDER, Eğitim-Sen) hemfikir olduğu ve harita mühendisi Muhammet Yavuz’unda katkı sunduğu ‘Siyasi Etik Sözleşmesi’ ni paylaşmak istiyorum. Bu sözleşmeye ilçemizdeki diğer Demokratik kitle örgütleri de imza koyabilirler…

Kentimizi Yönetirken aşağıdaki temel ilkeler doğrultusunda çalışacağımız hususunda birbirimize ve Ayancık HALKIMIZA söz veriyoruz.

*Siyaset veya parti ayrımı yapmaksızın  ,her AYANCIK insanının  kent yönetiminde söz hakkı vardır. Bu hakkın sağlanması için , başkan ve meclis üyelerinin  de katılımcısı olacağı yerel yönetim meclisinin oluşturulması ve bu meclisin görüş ,öneri ve değerlendirmelerinin belediye yönetiminin temel hareket noktası olmasını kabul ediyoruz.

*Belediye meclis üyeleri imzacı değil icracı olmalıdır. Belediye başkanı ve meclis üyelerinin ,eşit söz hakkına sahip kolektif bir ekip olduğunu kabul ediyoruz.

*Belediye Bütçesi hazırlanırken Ayancık Halkının demokratik katılımı sağlanmalı ,kaynakların kullanımında halkın ve kentin ihtiyaçları belirleyici olmalıdır. Düzenli aralıklarla halka ilan edilen,şeffaf , demokratik ve halkçı bir bütçeyi kabul ediyoruz.

*Kadınların kent yaşamına özgürce katılabilmesi için eşitlik ilkesiyle hareket edilmelidir. Ayancıklı kadınların belediye yönetiminde kurumsal alanlarının yaratılmasını ,toplumsal yaşama eşitlik temelinde dahil olmalarını sağlamak üzere kadınların inisiyatifinde çalışma ve projeler üretilmesini, bu amaç için belediye imkan ve olanaklarının koşulsuz biçimde kullanılabilir olması gerektiğini kabul ediyoruz.

*Yaşlılarımızın, çocuklarımızın , gençlerimizin ve engelli insanlarımızın haklarının korunmasını ,kentsel düzenlemelerin (park,bahçe,sokak vb) bu kesimlerin ihtiyaçlarını esas alan biçimde gerçekleştirmeyi kabul ediyoruz.

*Kültürel sanatsal ,sportif üretim faaliyetlerin toplumsal gelişimin başlıca kaynaklarından olduğunu biliyoruz. Çağdaş ,aydınlık bir Ayancık için,bu alanlarda kar amacı gütmeyen kamusal nitelikli eğitim ve üretim faaliyetleri organize etmeyi ve mevcut faaliyetleri desteklemeyi kabul ediyoruz.

*Belediye hizmetlerinin ,mal ve hizmet alımının ,eşitlik ilkesine uygun olarak,rant yaratmadan gerçekleştirilmesini,istihdam politikasında kişisel ilişkilerin değil liyakatın esas olacağını kabul ediyoruz.

*Belediye mülklerinin ve kamusal alanların satılmayacağını kabul ediyoruz.

*Çevre kirliliği engelleyen , doğayı ve canlı yaşamını koruyan bir belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğimizi ,yeşil alanların yok eden imar değişikliğine onay vermeyeceğimizi kabul ederiz. Sevgiyle kalın..

 

YORUMLAR

  1. Soner TURAN dedi ki:

    Öncelikle ADD Ayancık şube başkanımız sayın Erdoğan ERKAYMAZ’a ve emeği geçenlere Ayancık halkı adına teşekkür ediyorum.
    Bu metin DSP Başkan adayı olarak,benim yapmak istediğim şeylerin sağlam bir zeminini oluşturmaktadır,kimselere şahsi olarak iş,makam,mevki ve özel ayrıcalık sözü vermedik vermeyeceğiz. Şahsım ve vaatlerim adına hiç bir rahatsızlık duymadan imzalayacağım bir metin. Aynı etik duyarlılığı samimi anlamda imza koyabilecek aday arkadaşlarımıda davet ediyor.. Sevgili başkanımıza huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum..