Dolar 32,5533
Euro 34,9624
Altın 2.450,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
18°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Müjdeli Haberler Kumpanyası

7 Ağustos 2013 13:02

Volkan Atılgan

Uzunca bir süredir "Hizmet bizim işimiz; İktidar nimetleri ile yola devam; bize oy vermezseniz hizmet yok" ve benzeri onlarca kendilerine oy vermeyenleri "öteki"leştiren sloganlarla yola devam etmelerine alışmıştık. 3 Kasım 2002'den bu yana iktidar partisine oy vermeyen herkes ötekiydi, bunu biliyorduk.

Ancak alışılmadık olan yine Ayancık Belediyesi'nden geldi. Nasıl mı? İlçenin her türlü kamu yatırımının ya da projesinin tanıtımını, duyurusunu "müjdesi"ni vermek Ayancık Belediyesi'ne düştü. Gerek internette resmi sitesinde, gerek yerel basında, gerekse vergilerimizle var edilen "bilbord"lar da müjdeler oldu.

Yok öyle yağma!

Bu gün Ayancık'ta Ayancık Belediyesi ve onun son 10 yıllık yönetim algısı''mış'' gibi yapıyor. Elindeki mal varlıklarını satmak, kiralamak, devretmek, Türkiye'nin en pahalı kaynak suyunu halka satıyor olmak; Türkiye'nin en borçlu 20 belediyesinden biri olmasının önüne geçemiyor!

Kendi görev alanı içerisinde bulunan Otopark gibi Ayancık'ta kangren halini almış bir problemi dahi çözüme kavuşturamayan bir Belediye'nin haddine değildir ''Modern Hastane'' müjdesi vermek!

Neden mi?

Devlet hastanelerinin yatak sayılarının hızla artması, modernitenin göstergesi değildir! Kasaphane değildir hastaneler! Aksine olası hastalıkları önleyici sağlık hizmetlerini çok daha ucuz var etmek mümkündür. Yani daha anlaşılır hali ile bir kaç ay sonra safra kesesinde taş çıkacak bir hastayı ameliyat etmeden bu taşı önleyebiliriz diyebilmek! Bir diğer hususta; zaten 50 yataklı olan mevcut Ayancık Devlet Hastanesi'ni yeniliyoruz, modernleştiriyoruz demek. ''Olmaz'' o müjdeyi il valimiz verecek! O müjdeyi İl Sağlık müdürümüz verecek! İlla verilecekse!

Her yazımda inatla ve ısrarla vurguladığım bir husus var; Bu ilçenin tek ve gerçek problemi ''İŞSİZLİK VE İSTİHDAM''dır.

Bu tek ve gerçek problemi giderme yolunda tek bir somut atan gerek siyasi gerekse sivil toplum unsurlarının önünde şapka çıkarmaya hazırım!

NOT: Bu bayram yolunuz Gürsökü ve grup köylerine düşerse başınızı sağa Ve sola çevirmenizde yarar var! Zira yapımı devam eden ''HES'' projelerinin o bölgeleri ne hale getirdiğini görmeniz ruhunuza iyi gelebilir!

iyi bayramlar !.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.