Dolar 32,5286
Euro 34,9326
Altın 2.438,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C

“HAK, HUKUK, ADALET!”

11 Temmuz 2017 18:46

15 Haziran 2017’de sabah saatlerin de Ankara Güven Park’ta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ADALET yürüyüşü yol boyunca katılımcı on binlerle 25. Günün sonunda 9 Temmuz 2017’de İstanbul Maltepe’de milyonlarla meydanda buluşarak

15 Haziran 2017’de sabah saatlerin de Ankara Güven Park’ta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ADALET yürüyüşü yol boyunca katılımcı on binlerle 25. Günün sonunda 9 Temmuz 2017’de İstanbul Maltepe’de milyonlarla meydanda buluşarak “HAK HUKUK ADALET” söylemiyle inledi…

25 gün onbinlere 450 km yüründü Milyonlarla Adalet arayışçılarla Maltepe’de buluşuldu. Kılıçdaroğlu meydanda buluştuğu milyonlara, “Deliksiz ecza verme dönemi başlamıştır. 20 Temmuz sivil darbesinin ardından, bunu her ortamda herkese anlatmak bu meydanın görevidir ve Türkiye’nin görevidir” demiştir.

Neden yürüdüğünüzü; “Olmayan ADALET için yürüdük, mazlumun ahı için yürüdük, hapishanedeki gazeteciler için yürüdük, Üniversitelerden atılan hocalar için yürüdük. Haksız yere kamudan atılanlar için yürüdük, çocuklar için yürüdük, taşören işçiler için yürüdük, mevsimsiz işçiler için yürüdük, orman köylüleri için yürüdük, linç edilen askerler için yürüdük, hapisteki öğrenciler için yürüdük. Tek Adam rejimine, FETÖ’ye karşı olduğumuz, 20 Temmuz’a karşı olduğumuz için yürüdük. İŞİD, PKK, El Nusra’ya karşı olduğumuz için yürüdük.

15 yılda 13 kez üniversite ve KPSS soruları çalındı, bunun için yürüdük. Mavi Marmara şehitleri için yürüdük. Korku iklimi içinde konuşmayan iş dünyası için yürüdük. 249 şehidimiz ve gazilerimiz için yürüdük. Şehitler ve gaziler arasında ayırım yapılamaz, ayırım yapılmasın diye yürüdük” demiştir.

Yürüyüş boyunca kullandığı barışçı dil, seçtiği kelimeler, toplumun farklı kesimlerine değer mesajları ve yürüyüşü tek bir siyasi partinin eylemi olarak değilde ülke yaşayanının insan gibi yaşam mücadelesi olarak görülmesi… Yol boyunca yürüyen yol arkadaşlarının kimliğinin, inancının, mezhebinin ve görüşünün ne olduğuna bakılmaksızın bir araya gelmeleri çok kıymetlidir, umuttur.

Ülkemizde özellikle son yıllarda kurulan baskılar, insanlarımızın üzerindeki dayatılan çaresizlik duygusu, hayatlarımızdan alınan özgürlükler ve her gün daha ağır hissettiğimiz eşitsizlik ve adaletsizliği yaratanların karşısında dikilip bize buradayız dediler Maltepe meydanında milyonlar.

Türkiye’nin yeni sloganı, “Hak, hukuk, Adalet!” olmuştur. Kılıçdaroğlu, Maltepe Meydanını dolduran milyonlara seslenirken soluk almak için sessiz kaldığında, Meydandaki milyonlar hep bir ağızdan “HAK, HUKUK, ADALET!” sloganını söylediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.