Dolar 32,3942
Euro 35,0195
Altın 2.325,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Futbolumuzu yücelten erdemlerin sembolü (Süleyman Seba)

14 Ağustos 2017 13:10

Yaşamını siyah–beyaz olarak yaşayan

Yaşamını siyah–beyaz olarak yaşayan; Beşiktaş başta olmak üzere Türk futbol tarihine damgasını vuran, Futbol adamlığı duruşunun en önemli temsilcisi, futbol dünyasının birleştirici unsuru, Beşiktaş kulübünün onursal başkanı Süleyman Seba’yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, hatıraları akıllardan çıkmayacaktır.

Hayrettin Kaya

 

Sportmen kimliği ve saygınlığı ile tüm spor severlerin kalbinde yaşayacak bir efsanedir. Ünlü futbolcumuz Feyyaz UÇAR’ın Süleyman SEBA’ya mektubun bir bölümünde “Ayda yılda bir gelirdi. Yeter de artardı bu geliş. Hepimizi karşısına alır, lafını ortaya söylerdi. Unutmayacak sözler miydi yoksa onun sözlerimi unutulmazdı, anlamazdık.”

 

Hayatına Beşiktaş’a adayan, zaman zaman hatalar yaptığının öz eleştirisini veren Efsane başkan ayrılmadan önce yapılan eleştirilere hak etmediğini ifade ederken; “ Artık başım dik, gönlüm rahat ve huzur için ayrılıyorum. 16 yıl boyunca üzerime gelen okyanus dalgalarının hüznünü hep sizinle paylaştım. Bu kulübün 54 yılında vardım. Ama Beşiktaş’ı hatasıyla sevabıyla iyi yere getirdiğime inanıyorum” demişti.

 

Süleyman SEBA’ya son 30 yılda rakip taraftarlarının bile saygı duyduğu tek kişidir. Futbol dünyasında çok ayrı bir yeri olmuştur. Düzeysiz polimiklere girmemiş, ilkeli duruşu ve yaşam tavırlarıyla da mütevazi bir spor adamıydı. Bir anektot da; “ Süleyman SEBA herkes kulüpten çıkana kadar bekler, herkes çıktıktan sonra da kulübe zarar olmasın diye bütün odaları tek tek dolaşır ve açık olan bütün ışıkları ve elektrik harcayan her şeyi kapatırdı.” Evet kulübü o kadar çok düşünürmüş.

 

ODTÜ’deki bir panelde en önde yer ayrılmış “Ben gençlere arkamı dönmem” diyerek reddetmiştir. Onursal başkanlık payesi, bu kadar saygı, sevgi görüp, bu kadar alçak gönüllü kalabilen insan sayısı kaçtır. Ama güzel olan ise değeri hayattayken anlaşılmış ve benzeri dahi yapılamayacak hizmetlerde bulunmuştu o koca çınar…

 

Beşiktaş, Trabzon’dan şampiyon dönerken aynı uçakta Trabzonlular var diye şampiyonluk kutlamayacak kadar ahlaklı, karakter abidesi ve şerefin kelime anlamı efsane başkandı… Rakiplerine ve alın terine saygılı oluşu, “Bedava biletin” son buluşu, amigoların kulüplerde kovuluşunu yine o gerçekleştirmişti.

 

 

Sonlarken Ali ECE’den alıntı yaparak: “Tarihi çınar, elleri titreye titreye rakı içiyor “ Eski Dostlar’ı” söylüyordu. Tam o sırada dünya güzeli bir kadın, o masaya yaklaştı, yaşlı adamın elini öpmeye çalıştı, onu ne kadar özlediğini söyledi. Gönül adamı önce elleri titreye titreye ceketinin düğmelerini ilikledi, sonra yanındaki arkadaşının yardımıyla doğruldu, sadece kadının elini öptü yerine oturup kaldığı yerden “Eski Dostlar’ı” söylemeye devam etti. ‘Türk futbolunu yücelten erdemlerin sembol ismi, onursal başkanı olduğu Beşiktaş Jimlastik Kulübünün ve tüm futbolseverlerin ortak değeri Süleyman Seba’yı 3 yıl önce kaybettik.  Süleyman Seba’yı özlüyor, aramızdan ayrılışının 3. Yılında hasret, saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.