Dolar 32,3298
Euro 35,0568
Altın 2.285,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Dünyanın Tanıdığı Lider

9 Kasım 2013 14:51

Ahmet Can Akyol

Bir insan düşünün ki; 57 yıllık ömrünü ülkesi için feda etmiş olsun.

Hayrettin Kaya

Bir lider düşünün ki; devlet kurup başarıya taşımış olsun.

Ve bir adam düşünün ki; duruşuyla, giyinişiyle, düşünceleriyle dünyada konuşuluyor olsun.

İşte bu adam Mustafa Kemal ATATÜRK.

 

Bize veda edişinin üstünden tam 75 yıl geçmesine rağmen saygı ve sevgiyle anıyoruz Mustafa Kemal'i. Sadece ülkemizde değil, tüm dünyada minnetle anılıyor her yıl yüreklerimizi burkarak.

 

Her yıl 10 Kasım günü 9'u 5 geçe ülke genelinde yas tutulmasına neden olan Mustafa Kemal Atatürk; ileri görüşlülüğü, barış severliği, gençliğe duyduğu güveni, çocuk-genç ve kadınlara verdiği değerle dünya çapında tanınan bir önderdir. Savaştaki kahramanlıkları, orduyu mükemmel yönetmesi; en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmasıyla sonuçlanmıştır. Böyle bir lider başka hangi ülkede vardır? Cumhuriyetin ilanı, kadın-erkek eşitliği gibi toplumsal, siyasal, ekonomik, eğitim, hukuk alanında birçok yenilik getiren başka bir önder var mıdır dünyada? Mustafa Kemal kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ve yaptığı devrimlerle adını tarihe yazdıran ve asla unutulmayan tek adamdır.

 

Dünyada Atatürk gibi birçok önemli devlet adamı çıkmıştır. Fakat bu kahramanlardan çoğu hatırlanmıyor bile. Düşünün ki bunlardan bazıları halkı tarafından cezalandırılmış ve kendi yaşamlarını intihar ederek ödemişlerdir. Oysa Mustafa Kemal hala hatırlanan, tüm dünyada konuşulan ve örnek alınan bir liderdir. Bunu ölümünden sonra söylenen şu sözle anlayabiliriz: "Atatürk, yalnız milletinin değil; özgürlüğü uğruna savaşan bütün milletlerin önderidir. Onun direktifleri altında siz bağımsızlığınıza kavuştunuz, biz de o yoldan yürüyerek özgürlüğümüze kavuştuk."

 

O her 10 Kasım sabahı yüreklerde bir acı yaşatsa da; bize bıraktığı eserlerle, getirdiği demokrasiyle, yaptığı yeniliklerle hala kalbimizde yaşıyor. Biz onu koskoca yılın bir günü değil, yılın her günü hatırlamalı ve onun yolundan gitmeliyiz.

 

Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesi üzerine çıkarmaya çalışan, dünyanın en büyük lideri Mustafa Kemal Atatürk'ü sevgi ve saygıyla anıyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.