Dolar 32,5675
Euro 34,6955
Altın 2.503,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C

Adaletin Kalktığı Yerde Zulüm Oturur

4 Temmuz 2017 19:47

Bir devletin yönetiminde Adalet oldukça önemlidir.

Bir devletin yönetiminde Adalet oldukça önemlidir. Bu nedenle devlet yönetiminde söz sahibi kişilerin adaletli olması önemli ve gereklidir. Eğer bir toplumda adalet yer almıyorsa huzursuzluk vardır. İnsanlar mutlu değildir ve devlete karşı güven duymazlar. Güven duygusu olmayan toplumlarda huzur hakim olamaz ve gelişmiş bir toplum ortaya çıkamaz.

Bir milletin sahip olabileceği en kutsal değer sahip oldukları Adalet sistemidir. O ülkede yaşayan insanlar haklarını bu sayede korur ve savunurlar. Bir ülkenin ülke olabilmesi halkın hak ve özgürlüklerini savunabilmesi için  gereklidir.

İnsanlar arasındaki ADALET, eşitlik ancak yasalarla olur. Toplumun her kesimini ilgilendiren bu yasalar herkes için geçerlidir. Toplumun tamamının güvenliğini ve eşitliğini sağlar. Adaletin olması için yasaların doğru şekilde işlenmesi gerekir. Adalet isteyenler yasalara güvenmeli ve yasaları uygulayan kişilere onun dışında adalet sağlanamaz. Torbalıkla sağlanan adalette adalet değildir.

Oysa Anayasal Demokrasidir, tüm birey hak ve özgürlüklerinin korunması için gerekli özeni gösteren vatandaşların arasında hiçbir ayırım yapmayan ve hiçbir kesime ayrıcalık tanımayan tüm devlet organlarının hukuk devleti ilkesine uygun olarak faliyet gösterdiği rejimdir.

2017 Türkiye’sine baktığımızda utanç verici bir tabloyla karşı karşıyayız. Türkiye’de ADALET çökmüştür. Türkiye’de yargı bağımsızlığı kalmamıştır. Yargı adaletten yoksun, adalet dağıtan değil, zulüm dağıtan bir yargı. Son yıllarda adalet değil zulüm ve adaletsizlik dağıtılmaktadır. Bu ülkede çoğunluk “Yargı Bağımsızdır”  ve “Türk Adaletine güveniyoruz” demiyorlar yollarda adalet arıyorlar.

Adaletin çöktüğü ülkede her şey çökmüştür. Köprüler, karayolları, tüneller, gökdelenler kanal İstanbul yapsanız adalet yoksa ülke bitmiştir. Gazeteciler, üniversite öğretim üyeleri, yazarlar özgürlüklerinden, işlerinden oluyorlarsa, ciddi gayri ciddi ayırım yapılmaksızın ihbarlar değerlendiriliyorsa Hiç mi vicdanları sızlatmıyor? Türkiye Askeri dönemlerde ve bu dönem de dibe vurmuştur. Şu bilinmelidir  Mirabeau’nun söylemi gibi “Adalet topaldır, ağır yürür fakat gideceği yere er geç varır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.