Dolar 32,6000
Euro 34,8429
Altın 2.494,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Zingal Belgeseli 17 Eylül’de Gösterimde

Yönetmenliğini Ayancıklı İzzet Arslan’ın yaptığı “Zingal, Son Kuşak” belgeseli Ayancık’ta gösterime çıkacak.

Zingal Belgeseli 17 Eylül’de Gösterimde
13 Eylül 2019 20:18

Yönetmenliğini Ayancıklı İzzet Arslan’ın yaptığı “Zingal, Son Kuşak” belgeseli Ayancık’ta gösterime çıkacak.

3 film festivalinde finalist olan Zingal Son Kışak belgeseli, 1929 yılında ilçemiz Ayancık’ta faaliyete geçen Zingal şirketi anlatılıyor. Belgesel 17 Eylül Salı günü Saat 19.00’da AKM’de gösterime sunulacak.

Zingal Belgeseli 17 Eylül'de Gösterimde

Zingal Son Kuşak Filmi Özeti

Zingal A. Ş. Türkiye’nin ilk yabancı sermayeli şirketlerinden biri olarak 1929’da Sinop’un Ayancık ilçesinde faaliyete geçmiş; Belçika, Almanya, Fransa, Polonya, Macaristan olmak üzere birçok Avrupa ülkesi bu fabrikanın faaliyetinde rol oynamıştır.

Kurulduğu dönem Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın 2. büyük kereste fabrikası olma özelliğine sahip olan Fabrika, 1945 yılında kamusallaştırılıp, Ayancık Devlet Kereste Fabrikası olarak faaliyetine devam etmiş, 1994 yılında özelleştirme trendine girmiş, 2006 yılında kapanan fabrika, en son 2011 yılında makinaların hurdacıya satılmasıyla serüvenini noktalamıştır.

Zingal şirketi ile başlayan süreç ile birlikte devasa bir fabrika olan Ayancık Devlet Kereste Fabrikası, bir kentin kültürünü nasıl etkilediğini, yaşayarak gören neslin son kuşağı tarafından anlatılıyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.