Dolar 32,3942
Euro 35,0195
Altın 2.325,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Yüksek topuk, bel fıtığı nedenlerinden bir tanesi!

Yüksek topuk, bel fıtığı nedenlerinden bir tanesi olarak gösteriliyor.

Yüksek topuk, bel fıtığı nedenlerinden bir tanesi!
Aslan Özdemir
14 Ocak 2016 21:26

Yüksek topuk, bel fıtığı nedenlerinden bir tanesi olarak gösteriliyor.

Hayrettin Kaya

Mersin’in Tarsus İlçesi’ndeki Medical Park Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Pınar Müge Sarıkaya, çok yüksek topuklu ayakkabıların, bel ve diz ağrılarından, bel fıtığına kadar bir çok sağlık sorununa yol açtığını söyledi.

Müge Sarıkaya, 4 santimetreden yüksek topuklu ayakkabıların bel ve dizlerde ağrıya yol açtığını, ilerleyen dönemlerde sorunun bel fıtığına dönüşebileceğini ve ameliyat gerektirebileceğini dile getirdi. Sarıkaya, yüksek topuklu ayakkabılardan vazgeçemeyenlerin, en azından giydikleri gün sayısını azaltabileceğini belirtti. Topuk boyu olarak ideal ölçünün 2 ile 4 santim arasında olduğunu ifade eden Sarıkaya, şunları kaydetti:
“Belin belirli bir kavisi vardır. Yüksek topuklu ayakkabılarda bu kavis artar. Bu da ağırlık merkezinin öne kaymasına yol açar ve kalça ile omurga arasındaki denge bozulur. Bu da bel ağrılarına yol açıyor. İdeal ayakkabı olarak topuğu kavrayan kısmı sert, önden bağcıklı ya da bandajlı, sivri burunlu olmayan ve tabanı elastik olan modeller tercih edilmelidir.”
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.