Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Yağmurlu
Sinop
23°C
Yağmurlu
Cts 29°C
Paz 30°C
Pts 28°C
Sal 26°C

YÖRESEL YEMEKLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI!

Sinop’un Durağan ilçesinde “Yöresel Yemekler Yarışması” düzenlendi.

YÖRESEL YEMEKLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI!
28 Ocak 2024 18:36

Tarihi Durakhan’da gerçekleştirilen yarışmada ilçeye has yöresel lezzetler görücüye çıktı.

Durağan Kaymakamı, Durağan Belediye Başkanlığı, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu ile birlikte ve DUDEF ve Durakhan Anneleri Kadın Kooperatifleri ile birlikte Sinop Gastronomi Derneği olarak 10 kategoride 40 yarışmacı yarıştı. Yarışmaya katılan 40 yarışmacı Sinop mantısı, yöresel çorbalar, yöresel pilavlar, yöresel börekler, yöresel mantar, yöresel yemekler, aşlar otlar, yöresel keşkek, en iyi tirit, yöresel tatlılar ve gençlere özgü yemek-tatlı kategorilerinde ter döktü. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, burada yaptığı konuşmada, Turizm türleri içerisinde Gastronomi turizmi de önemli bir noktaya doğru geldi. Bütün turizm çeşitlerinde insanlar turist olmaya ve hareket etmeye, bir  destinasyon  merkezi seçmeye karar verdiği an da şuna da karar veriyor. Acaba gittiğim yerde geleneksel ve kültürel olarak devam etmekte olan hangi gıdayı hangi lezzeti tadabileceğim. Bu soruya işte şu an da cevap veriyoruz. Geçmişten gelen, ninelerimizden, dedelerimizden, atalarımızdan gelen unutulmaya yüz tutmuş çok nadiren üzüntülü anlarımızda vefat günlerinde bayramlarda, şenliklerde yediğimiz ürünleri şu an da burada görüyoruz. Bunu yaşatmaya başlıyor ortaya koyuyoruz. Ben burada kadınların önemli bir rol oynadıklarını düşünüyorum. Kültürü devam ettiren erkekler değil. Buradaki kadınlar” diye konuştu.

 Düzenlenen programa, Sinop Valisi Dr.Mustafa Özarslan ve eşi Reva Beray Özarslan başta olmak üzere Durağan Kaymakamı Celal Güngör ve eşi Ayşegül Güngör, İl Jandarma Komutan V. Kd. Alb. Emir İşaşır, İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçarslan, Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker, Erfelek Belediye Başkanı Mehmet Uzun, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Dikmen Belediye Başkanı Adnan Acar, Boyabat Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz, Kurum Müdürleri, yarışmacılar, Jüri üyeleri, vatandaşlarımız ve basın mensupları katıldı.

Milli Takım Şeflerinin jüri olduğu yarışmada birinci olanlara çeyrek altın hediye edildi.

Yarışmada derece girenler şu şekilde;

Ana yemek;

 1.Kezban Ulaş

2.Lehmiye Güney

3.Fadime Erdoğan.

Pilav;

 1.Havva Tuğlu

2.Melek Alagöz

3.Zekiye Erdoğan

Çorba;

 1.Havva Gökçe

2.Ayten Başak

3.Sevim Akpınar

Börek;

1. Ayşegül Demirel

2.Sabriye Çomart

3.Sibel Diken.

Mantar

1.Havva Gökçe

2.Zekiye Erdoğan

3.Sevim Akpınar

Gençler Tatlı yarışması;

1. Zeynep Akkaya

2. Esma Ciriş

 3. Zülal Tüysüz

Tirit yarışması

1. Ayşegül Demel

2. Elif Esma Keserci

3.Nesrin Karagül

Dolma ve Et yarışması;

 1. Sibel Diken

2.Aynur  Ayçiçek

3.Düriye Kurt

Tatlı yarışması

 1. Yasemin Deveci

2.Kezban Güleroğlu

3.Büşra Yoldaş

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.