Dolar 32,5885
Euro 34,7665
Altın 2.507,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Yılmak yok tanıtıma devam

Olağanüstü koşulların kısa sürede son bulacağı, ülkenin hak ettiği huzur ve güven ortamına yeniden kavuşacağı inancını dile getiren turizmciler, kriz döneminde tanıtım etkinliklerinin aralıksız sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Yılmak yok tanıtıma devam
24 Temmuz 2016 11:15

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, “Güçlü devletimiz ayakta, hükümetimiz işbaşında. Olağanüstü koşullar elbette sona erecek. Karamsarlığa, yılgınlığa düşmemize gerek yok. Ülkemizi sahip olduğu tüm güzellik ve değerlerle tanıtmaya devam etmeliyiz” dedi. Art arda yaşanan olumsuzluklar nedeniyle zor bir dönem geçirdiklerini belirten Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı da olan İşler, her şeye rağmen umutlarını koruduklarını söyledi. Terör ve güvenlik sorununun yalnızca Türkiye’nin, Türk turizminin sorunu olmadığını anlatan İşler, yaşanan terör eyleminden sonra Fransa’nın tatil cenneti Nice’de turizm hareketliliğinin devam ettiğini hatırlattı. Başarısız darbe girişiminin ardından olağanüstü hal ilan edilmesinin yurt dışında kara propaganda malzemesi olduğuna dikkat çeken İşler, “Bu kara propagandaya karşı atağa geçilmeli, ülkemizin tanıtımına ağırlık verilmeli” dedi. Günümüzde Amerika’nın yanı sıra Almanya’da, Belçika’da, İngiltere’de ve Fransa’da da olağanüstü uygulamaların ve terörün görüldüğünü söyleyen İşler, ülkedeki uygulamanın farklılığının anlatılması gerektiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Devlet içinde yapılanmış ve darbe girişiminde bulunan bir terör örgütünden arınırken ve terör örgütleriyle mücadele edilirken olağanüstü hal yöntemi benimsendi. Hükümetimiz güvence veriyor. Temel haklardan ödün verilmeyeceği, serbest piyasa kurallarının işleyişinde en ufak bir aksama olmayacağı dile getiriliyor. Başka konularda olağanüstü hal uygulamalarına gidilmeyeceği, farklı hayat tarzlarından hiç kimsenin rahatsız olmayacağı söyleniyor. Bu açıklamaları önemsiyoruz ve uluslararası alanda, özellikle tur operatörlerine anlatılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ve Tanıtma Genel Müdürlüğü’ne önemli görevler düşüyor. Zor günlerden geçiyoruz, ama umutsuz ve karamsar değiliz. Türkiye güçlü bir ülke, Türk devleti güçlü bir devlettir. Güçlü devletimiz ayakta, hükümetimiz işbaşında. Parlamentomuz çalışıyor. Havalimanlarımız yurt içi ve yurt dışı uçuşlara açık. Birbirinden kaliteli tesislerimiz yerli ve yabancı turiste, turizme hizmet vermeye hazır. Olağanüstü hal ilanını getiren koşullar elbette sona erecek. Ülkemiz hak ettiği huzur ve güven ortamına yeniden kavuşacak. Umutsuzluğa, karamsarlığa, yılgınlığa düşmemize gerek yok. Ülkemizi sahip olduğu tüm güzellik ve değerlerle tanıtmaya devam etmeliyiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.