Dolar 32,3109
Euro 35,0805
Altın 2.279,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Yılbaşına Hazırlık!

Sinop’ta yılbaşı öncesi alkol denetimleri yapıldı

Yılbaşına Hazırlık!
Aslan Özdemir
26 Aralık 2014 10:05

Sinop’ta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yılbaşı öncesinde alkol satışı ve tüketimi yapılan işyerlerinde denetimler gerçekleştirildi. 

Hayrettin Kaya

 

Sinop’ta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu gereği gıda üretim ve satış zincirinin tüm aşamalarında, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gıda denetimleri gerçekleştiriliyor. Yaklaşan yılbaşı öncesinde özellikle alkol ürünlerinde kaçak ve sahte ürünlerin piyasaya sürülmesi konusunda risklerin artmasına paralel olarak İl-İlçe  Müdürlükleri ile birlikte denetimler arttırıldı. Son olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet C. Sulaoğlu ve Gıda deneticilerinin de katılımıyla alkol satışı/tüketimi yapılan işyerlerinde kontrol ve denetimler yapıldı. Denetimler hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet C. Sulaoğlu; “Satılan ürünlerin etiketleri/ambalajları, işletmelerin izin belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluklarının kontrolü yapıldı. Ayrıca  işletme sahibi ve çalışanlar ürün etiket ve ambalajları, gıda güvenliği, personel hijyeni vb. konularda bilgilendirildi dedi. 

 

İl Müdürü Sulaoğlu; orijinal ambalajında olmayan ve bandrolü bulunmayan, etiketinde  üretici firma adı, adresi ve bakanlığın kayıt numarası bulunmayan içkilerin satın alınmaması, bu tür içkilere rastlanılması durumunda ise “Alo 174” Gıda hattına şikayette bulunulması gerektiğini bildirdi ve yılbaşı öncesi  bu denetimlerin devam edeceğini kaydetti.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda denetim ekipleri; insan sağlığını koruyucu yönde tedbirler almaya ve uygulamaya kesintisiz olarak devam edeceklerdir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.