Dolar 32,5866
Euro 34,8084
Altın 2.509,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Yıkılmak Üzere!

Erfelek'e bağlı İncirpınarı Köyü'nde 78 yaşındaki Cafer Keserci ve 68 yaşındaki Hatice Keserci çifti'nin oturdukları 70 yıllık ev kullanılmaz hale geldi.

Yıkılmak Üzere!
10 Mart 2015 14:49

Sinop'un Erfelek İlçesi İncirpınar Köyü'de oturan Hatice ve Cafer Keserci çiftinin, 6 çocuğu da başka illerde yaşıyor. Ahşap ve yıkılmak üzere olan evde yaşayan çift, evin her an yıkılmasından korktuklarını dile getiriyor. Bağkur emeklisi Cafer Keserci, "70 yıldır bu evde yaşıyoruz. 3 seneden beri ev yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Maddi imkansızlıklar nedeniyle tadilat yaptıramadık. Çocuklarımın başka illerde. Onlar da zor geçiriyor.' dedi.

 

Evin tuvaletinin yıkıldığını, her an üzerlerine çökmesinden korktuklarını kaydeden Keserci, "Üst kat kullanılmaz durumda. Tuvaletimiz yok. Tek odamız sağlam burada yatıp kalkıyoruz" diye konuştu.

 

Haber Üzerine Erfelek Kaymakamlığı açıklama yaptı!
 

ERFELEK KAYMAKAMLIĞINDAN
 

Sinop’un Erfelek İlçesi İncirpınarı köyünde ikamet eden 78 yaşındaki Cafer KESERCİ ve 68 yaşındaki Hatice KESERCİ hakkında 07/03/2015 tarihli yerel gazete ve haber sitelerinde çıkan “ ölümle burun buruna yaşıyorlar”“ Yaşlı çift her an üstlerine çökecek bu binada oturuyorlar “ başlıklı haberle ilgili olarak: 

İlçemiz İncirpınarı köyünde ikamet eden Cafer KESERCİ 28.04.2014 tarihinde Erfelek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, evinin eski ve oturulmayacak durumda olması nedeni ile yeni ev yapılması için müracaat etmiştir.

Aynı gün hane ziyareti gerçekleştirilmiş olup, kişilerin kaldıkları hanenin kullanılmayacak durumda olduğu tespit edilmiştir. Akabinde kişinin mağdur olmaması için köyde mevcut bulunan okul lojmanının vakıf imkanları ile tadilatı yapılarak kendilerinin buraya yerleşebilecekleri hususu söylenmiştir.

Kendisi yerleşmeyi kabul etmiş ve buna istinaden alınan izinler sonucunda okulda gerekli onarımlar yapılmaya başlanmıştır. Elektrik tesisatı, su tesisatı ve boya-badana işlemleri yapılmış; kişinin lojmanın tapusunu istemesi üzerine bunun yasal olarak mümkün olmayacağı izahı yapılmıştır. Bunun üzerine kişi lojmana yerleşmekten vazgeçmiş ve kışı geçirmek üzere çocuklarının yanına gitmesi nedeni ile tadilat yarım kalmıştır.

Cafer KESERCİ’ nin köye geri gelmesi, çıkan haber ile tekrar gündeme gelmiştir.

Kaymakamlığımız, en kısa sürede lojmanın yarım kalan tadilatın tamamlanıp kendilerine tahsis edileceğini taahhüt etmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.