Dolar 32,3772
Euro 35,1523
Altın 2.324,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

YGS İptal Edilecek Mi? Hangi Sorular İptal Olacak?

Yüksek Öğretime Geçiş olarak adlandırılan YGS sınavının 13 Mart Pazar günü yapılan oturumundan sonra en çok iptal konuları gündemde yer aldı.

YGS İptal Edilecek Mi? Hangi Sorular İptal Olacak?
Aslan Özdemir
18 Mart 2016 11:06

Konuyla ilgili uzman eğitimciler tarafından yapılan incelemelerde Yüksek Öğretime Geçiş sınavının 9 sorusunda hata olduğu iddia edilirken bu konuda gerekli başvuruların yapılarak soruların iptal istemin bulunacağı belirtildi. Bu gelişmelerin ardından gündemde YGS iptal mi gibi pek çok iddia yer alsa da ilgili başvuru sadece 9 sorunun iptalini kapsıyor.

Hayrettin Kaya

Birden fazla oturum içeren ve sadece ilk oturumu geçtiğimiz 13 Mart pazar günü yapılan Yüksek Öğretime Geçiş sınavında matematik sorularından dokuzunda hata olduğu belirtilmiş ve bu konuda özel bir başvuru yapılacağı açıklanmıştı. Özel bir okul tarafından yapılan bu girişimin ardından konu ile ilgili ÖSYM tarafından herhangi bir açıklama yapılmasa da başvurunun önümüzdeki günlerde netleştirilmesi bekleniyor.

Yükseköğretime geçiş sınavı için genel olarak sınava giren adayların sınavın zor olduğu yönünde bir görüşü bulunurken konuyla ilgili değerlendirme yapan uzmanlar da sınavda çok zaman gerektiren ve karmaşık soruların sorulduğunu söyledi.

Pek çok soru da mantık hatasının bulunduğu diğer bir iddia olurken ÖSYM’nin gündemde yer alan tüm iddialara nasıl yanıt vereceği ve bu yanıtlar sonrasında sınavda herhangi bir sorunun iptal edilip edilmeyeceği de merak ediliyor. Önümüzdeki haftalarda YGS sonuçlarının açıklanacak olması bu konudaki başvuruların kısa süre içerisinde yanıtlanmasını zorunlu kılarken adayların şu an için yapması gereken herhangi bir işlem bulunmuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.