Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.307,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Yeni Sinop Valisi Kemal Cirit’ten İlk Açıklama

Yeni Sinop Valisi Kemal Cirit’ten İlk Açıklama
Aslan Özdemir
16 Temmuz 2016 22:41

Yeni Sinop Valisi Kemal Cirit’ten İlk Açıklama

Hayrettin Kaya

Bugün (16 Temmuz Cumartesi) günü görevinden alınan Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya’nın yerine atanan eski Artvin Valisi Kemal Cirit görevine başladı. Cirit, ayağının tozuyla geldiği yeni görev yerinde ilk açıklamasını yaptı.

Türkiye’de son gelişen olayları değerlendiren Vali Cirit, “Demokrasiyi kesintiye uğratmak isteyen kesimlere kesinlikle önce milletimiz izin vermeyecektir”dedi.

İlimizde yaşanan gelişmeler için “Valiliğim süresince Sinop’ta proaktif bir yönetim sergilenecektir” diyen Kemal Cirit,“Bu zor dönemlerde güzel sonuçlar elde edeceğimizi sizlere belirtmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

KARŞILARINDA OLACAĞIZ

Tüm Türkiye olarak zor bir süreçten geçildiğini belirten Kemal Cirit; “Bildiğiniz üzere zor dönemleri yaşadığımız bir süreci hep birlikte yaşamaktayız. Bazı güçler maalesef kamunun imkanlarını da kullanarak bu millete silah doğrultmayı düşünebildiler ve hainlikte sınır olmadığını gösterdiler. Milli iradeye kasteden kim olursa olsun hangi birimden gelirse gelsin onun karşısında önce bu aziz milletin evlatları, sonra kamunun yetkilileri duracaktır ve bundan sonrada durmaya devam edecektir” şeklinde konuştu. Demokrasiyi kesintiye uğratmak isteyen kesimlere kesinlikle önce milletimiz izin vermeyecektir” dedi.

HEP BÖYLE HAİNLERLE KARŞILAŞTIK

Tarihsel süreç içerisinde bu tür olaylar ve bu tür kişilerle hep karşılaştıklarını dile getiren Vali Cirit; “Sinop Valisi olarak bana bağlı olan kamunun her biriminde çalışanlar görevinin gereğini en layıkıyla yürütecektir. Özellikle şunu belirtmek istiyorum; tarihsel geçmişimiz içerisinde de maalesef hep hainlerle karşılaştık ve fakat bu aziz milletin hainlerden daha çok feraset sahibi, aklı selim evlatlarının bol olduğunu da unutmayalım.

SİNOPLU HEMŞERİLERİMİZİN HİÇBİR ENDİŞESİ OLMASIN

Milletimiz bu badireyi başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Başbakanımız, içişleri bakanımız, bakanlar kurulu üyeleri kamunun ve çeşitli STK’larda görev yapan kesimin açıklamaları ve dik duruşları ile rahat bir şekilde atlatmıştır. Milletimizin, Sinoplu hemşehrilerimizin hiçbir endişesi olmasın. Başta da söylediğim gibi herkesin görevini layıkıyla yapması konusunda hassasiyetimin son derece yüksek olduğunun bilinmesini isterim”diye konuştu.

BUGÜN DAHA GÜZEL AÇIKLAMALARLA KARŞINIZDA OLMAK İSTERDİM

Vali Cirit, basın açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı; “Devlet, devletin kurum ve kuralları işler. Bunun içerisine ne paralel örgütler ne de diğer ayrılıkçı örgütler girebilir. Nitekim bu duruma devletin hiçbir birimi müsaade etmez, bizler de müsaade etmeyeceğiz. Bugün daha güzel açıklamalarla karşınızda olmak isterdim.

SİNOP’TA PROAKTİF BİR YÖNETİM SERGİLENECEKTİR

Sinop, Karadeniz’in nadide illerinden bir tanesi. Kültürel zenginlikleri yüksek, tarihsel değeri büyük, butik bir kent. Biz de bu butik kentle daha farklı imkanlarla ve durumlarla karşılaşmayı arzu ederdik. Ancak böyle zor dönemlerde karşılaşmak nasip oldu. Ama bu zor dönemlerde güzel sonuçlar elde edeceğimizi sizlere belirtmek istiyorum. Valiliğim süresince Sinop’ta proaktif bir yönetim sergilenecektir. Özellikle bunu belirtmek istiyorum. Bir kez daha milletimize geçmiş olsun diyorum, tüm Sinop halkına geçmiş olsun diyorum. Sinop’a ilk defa geliyorum. Daha önce Artvin Valiliği görevini yürüttüm ve sonrasında merkez valiliğine alınmıştım. Şimdi ise yeniden bir Karadeniz iline görevlendirilmiş oldum. Buradaki yönetimi de siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızla birlikte hareket ederek gereği gibi yapacağız. Tekrar milletimize geçmiş olsun.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.