Dolar 32,3670
Euro 35,0307
Altın 2.325,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Yapay resif projesi

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze’de deniz turizmine katkı sağlayacak yeni bir projeyi meclis toplantısında duyurdu.

Yapay resif projesi
Aslan Özdemir
9 Şubat 2019 17:50

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze’de deniz turizmine katkı sağlayacak yeni bir projeyi meclis toplantısında duyurdu.

Hayrettin Kaya

Belediye Meclisinin Şubat ayı toplantısı 6 Şubat Çarşamba günü yapıldı. Meclis toplantısında 7 gündem maddesine ilave olarak 3 ek gündem olmak üzere toplamda 10 madde görüşülerek karara bağlandı. Toplantı öncesinde Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve belediye meclis üyeleri, 5 Şubat Salı günü balıkçı barınaklarında meydana gelen yangın dolayısıyla başta ilçe balıkçıları olmak üzere tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundular. Ardından meclis toplantısına geçildi. İlk madde de Hamidiye ve Çarşı Mahallesi, Engel Öğretmen Evleri ile Yaykıl Köyü’nde ki bazı pafta ve parsellerde talep edilen plan değişikliği talepleriyle ilgili komisyonun verdiği kararlar oy birliği ile kabul edildi. İkinci madde de yüzde 40’ın üzerinde engelli olan vatandaşlara su indirimi yapılmasıyla ilgili teklif kapsamında yüzde 50 indirim uygulanması kararı alındı.

GERZE’DE DALIŞ TURİZMİ İÇİN PROJE GELİŞTİRİLDİ Gündemin üçüncü maddesinde ise turizm altyapısını geliştirme mali destek programına yapılacak başvuruda belediye başkanına yetki verilmesi talebi görüşüldü. Bu maddeyle ilgili açıklama yapan Başkan Belovacıklı, KUZKA’ya proje sunduklarını kabul görürse güzel bir turizm projesinin Gerze’de hayata geçeceğini söyledi. Hazırlanan projeyle ilgili bilgi veren Başkan Belovacıklı, ilçemiz say mevkii açıklarında deniz altında yapay resif oluşturacaklarını belirterek. Dalış turizmini ilçemizde de aktif hale getirmek için böyle bir proje hazırladıklarını dile getirdi.

Bu projenin Gerze’ye büyük katma değer sağlayacağını söyleyen Belovacıklı, böyle projelerin yürütme yetkisi için belediye meclisinden yetki talebinde bulundu. Belediye meclisi başkanın talebine kabul oyu verdi. Gündemin 4, 5, 6, ve 7. Maddelerinde ve ek gündem maddelerinin ilk iki maddesinde yer alan Çarşı ve Hamidiye Mahallesindeki bazı pafta parsellerde plan tadilatı talepleri komisyona havale edildi. Ek gündemin son maddesinde ise North Star Otelin kira sözleşmesinin 2026’ya kadar uzatılmasıyla ilgili talep kabul edildi.

Yapay resif projesi Yapay resif projesi

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.