Yaban Domuzu Yavrusu Kurtarıldı
Sinop’ta fosseptik çukuruna düşen yaban domuzu yavrusu kurtarıldı.
Sinop İli Saraydüzü İlçesi Göynükören Köyünde kullanılmayan bir fosseptik çukuruna yaban domuzu düştüğü ihbarı üzerine, olay yerine giden Sinop Şube Müdürlüğü ekipleri; kapağı açık ve yaklaşık 2 m derinliğinde olan fosseptik çukurunda bir adet yaban domuzu olduğunu tespit etti.
Günlerdir aç kalan yavru yaban domuzu önce elma, üzüm gibi besinlerle beslenerek stresi giderildikten sonra uyuşturucu iğne ile sakinleştirildi. Dar olan fosseptik çukurunun ağzı balyozlarla kırılarak, genişletildikten sonra ip sarkıtılarak yavru yaban domuzu çukurdan çıkarıldı.
Veteriner Hekim tarafından yapılan sağlık kontrolünde genel sağlık durumunda herhangi bir problem olmadığı tespit edilen yaban domuzu doğaya bırakıldı.