Dolar 32,5987
Euro 34,8108
Altın 2.496,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Windows 10 zorunlu olacak!

Windows 10 güncellemesinin zorunlu olacak olduğu bildirildi.

Windows 10 zorunlu olacak!
19 Ocak 2016 22:53

Windows 10 güncellemesinin zorunlu olacak olduğu bildirildi.

Windows 10’un yükselişini hızlandırmak isteyen Microsoft, bilgisayarların donanımlarına müdahale ederek geri dönüşü imkansız hale getirecek.

Microsoft yeni nesil bilgisayarların Windows 10’dan başka işletim sistemini desteklememesi için girişimler yapıyor. Bu demek oluyor ki; yeni bir Windows 10 bilgisayar aldığınızda artık diğer Windows sürümlerini bilgisayarınız desteklemeyecek. Microsoft’un böyle bir karar almasında Windows 10’un yavaşlayan yükselişini arttırmak istemesi sebep olarak gösterilebilir. Ayrıca Microsoft bu projesiyle, yeni nesil teknolojilerde eski işletim sistemlerinin kullanılmamasını da amaçlıyor.

Windows 10 işletim sisteminde işlemci destekleri ile ilgili düzenlemeler yapan Microsoft, 17 Temmuz 2017 tarihinden itibaren eski Windows sürümlerine yönelik desteğini kesecek. Kısaca artık eski Windows sürümlerini yeni nesil işlemcilerde stabil olarak çalıştıramayacağız. Şu anda yüzlerce firmada Windows 7 işletim sisteminin kullanılıyor olması işi biraz zorlaştıracak gibi görünüyor. Son verilere göre dünyada 200 milyonun üzerinde Windows 10 kullanıcısı bulunuyor. Bu sayının önümüzdeki yıllarda bu projenin gerçekleşmesiyle birlikte iki katına kadar çıkacağı tahmin ediliyor.

Sizce Microsoft’un böyle bir karar alması ne kadar doğru? Eğer “format atmayayım ama Windows 10’a alışayım”  diyorsanız aşağıdaki uygulamayı indirerek Windows 10 görünümlü Windows 7’ye sahip olabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.