Dolar 32,3690
Euro 34,9519
Altın 2.325,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Windows 10 destekleri sonlandırdı

Windows 10 işleminde yeni bir destek sonlandırma sistemi uygulandı.

Windows 10 destekleri sonlandırdı
Aslan Özdemir
18 Ocak 2016 23:48

Windows 10 işleminde yeni bir destek sonlandırma sistemi uygulandı.

Hayrettin Kaya

Microsoft, geçtiğimiz hafta Windows 8 desteğini kesmişti. Alınan bu kararla birlikte güvenlik dahil hiçbir konuda bu işletim sistemine güncelleştirme yayınlanmayacak. Yazılım devi, kullanıcıların Windows 8.1 ve Windows 10 gibi güncel sistemlere geçiş yapmasını istiyor.

Microsoft’un blogundan son olarak yaptığı açıklama ise, yeni nesil işlemcilerle Windows 10 öncesi işletim sistemlerinin kullanılamayacağı yönünde oldu. En güncel işletim sisteminin kullanımını artırmak için yeni politikalar belirleyen şirket, Intel Skylake sonrası sistemlerde Windows 10’un kullanılmasını neredeyse zorunlu hale getiriyor.

Bu gelişmeyle birlikte Microsoft’un bilgisayar üreticilerini Windows 10’a geçmeleri için zorladığını söylemek mümkün. Elbette ABD merkezli şirket, özellikle kurumsal müşterilerin en güncel Windows’u kullanmalarını sağlamak istiyor. Böylece şirketlerin eski Windows sürümlerinde yaşayacağı güvenlik problemlerinin de ortadan kalkması hedefleniyor.

2016 yılı sonunda Intel’in çıkaracağı 14nm mimarili Kaby Lake işlemcilerde yalnızca Windows 10’a destek verilecek. AMD Bristol Ridge APU ve Qualcomm 8996 (Snapdragon 820) gibi yeni işlemcilerin tüm özellikleri de yine Windows 10’la birlikte kullanılabilecek. Elbette okurlarımız soracak “Daha önceki işletim sistemleri hiç mi çalışmayacak?” evet çalışacak ama işlemci içerisinde yer alan pek çok yeni özellik olmadan çalışacak. Yani eksik bir performans söz konusu olacak ve eski işletim sistemlerinde bu tür sorunlar düzeltilmeyecek.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.