Dolar 32,5324
Euro 34,8843
Altın 2.439,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C

WhatsApp yeni veriler üzerinde testlere başladı

WhatsApp hakkında yapılan yeni uyarılar ve öneriler şaşırtıcı oldu, uzmanlar ise WhatsApp verilerine dikkat edin dedi.

WhatsApp yeni veriler üzerinde testlere başladı
25 Ocak 2016 21:52

WhatsApp hakkında yapılan yeni uyarılar ve öneriler şaşırtıcı oldu, uzmanlar ise WhatsApp verilerine dikkat edin dedi.

Facebook tarafından satın alındığından bu yana hakkında çıkan haberlerin ardı arkası kesilmeyen popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp için sonunda ciddi bir Facebook bağlantısı ortaya çıktı.

Javier Santos isimli geliştirici tarafından keşfedilen bir detaya göre WhatsApp’ın gelecekte çıkacak olan sürümlerinde kullanıcıların verileri Facebook ile paylaşılabilir. Henüz kesin olmamasına rağmen gelecek WhatsApp sürümlerinde şöyle bir uyarı görebilirsiniz: “Facebook kullanım deneyiminizi arttırmak için WhatsApp hesap bilgilerinizi Facebook ile paylaşın“. Bunun tam olarak ne anlama geldiği net olmasa da, kullanıcıları hakkında ne kadar çok bilgi sahibi olursa reklamcılara o kadar fazla seçenek sunabilen Facebook, böylelikle bünyesine WhatsApp kullanıcılarını da dahil edecek gibi duruyor.

Çıkan bu haber sonrasında tahmini olarak yürütülen fikirler arasında Facebook üzerinden WhatsApp arkadaşlarınızı bulabilme öne çıkıyor. WhatsApp ve Facebook arasındaki verilerin paylaşımı özelliğinin güzel yanı ise şu an için standart olarak kapalı şekilde görünmesi. Yani WhatsApp uygulamasına bu özellik geldiğinde kapalı olarak gelecek ve kullanıcılar bu özelliği kendi istekleri doğrultusunda aktif edebilecek.

Kişisel bilgilerinizin Facebook ile paylaşılmasını istemiyorsanız özelliği kapalı tutarak Facebook ile hiçbir WhatsApp hesap bilginizi paylaşmayabilirsiniz. Fakat ilerleyen günlerde özelliğin detayları değiştirilebilir. Daha önce de söylediğim gibi bu özelliğim tüm detayları henüz netlik kazanmadı.

WhatsApp bilgilerinizi Facebook ile paylaşma fikrine nasıl bakıyorsunuz? Sizce yararlı ve kullanışlı bir özellik olur mu?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.