Dolar 32,5642
Euro 34,7387
Altın 2.492,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C

Vatandaşlara 'Bilmiyorum' Kelimesini Kullanamayacak

Sinop İŞKUR tarafından düzenlenen hizmet içi eğitimlerle personel bundan böyle kurumda vatandaşlara 'bilmiyorum' kelimesini kullanamayacak.

Vatandaşlara 'Bilmiyorum' Kelimesini Kullanamayacak
21 Ocak 2013 20:44

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Sinop Müdürlüğü tarafından 2013 yılında yapılacak çalışmalar ile ilgili kanun ve yönetmelikleri tanıtmak amacıyla her sabah saat 08.10 ila 08.45 arası personele yönelik hizmet içi eğitim çalışması başlatıldı.

İl Müdürü Mikail Gökarslan yönetiminde gerçekleştirilen toplantılara il müdür yardımcıları iş ve meslek danışmanları ile kurumda görevli toplam 22 personel katılıyor. Çalışma hakkında bilgi veren İl İŞKUR Müdürü Mikail Gökarslan, eğitimde herhangi bir yanlış uygulamaya mahal vermemek açısından başta işbaşı (staj) ve meslek edindirme kursları olmak üzere, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP), istihdam, kurumun işleyişi, 4857 sayılı iş kanunu gibi bir çok konunun sırasıyla işleneceğini söyledi.

Gökarslan, "Etkinlik kapsamında; kanun ve yönetmelikler ile bunların açılımı olan işlemler, sunumlu okunup eğitime katılan İŞKUR personelince örneklerle beyin fırtınası yapılarak eğitim çalışması yürütülmekte. Bu çalışmayla, işsize ve işverene daha sağlıklı ve kaliteli, doğru iş sunmayı amaçlıyoruz. Sinop İŞKUR İl Müdürlüğü olarak bu eğitimin sonunda 'bilmiyorum' sorusunu ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Eğitimin her sabah saat 08.10 ila 08.45 arası olmasının nedeni vatandaşın yoğun olmadığı saatler olmasıdır. Eğitim yapılacak diye vatandaşımız da mağdur olmayacaktır. Kurumda, sokakta, nerede olursa olsun işçi ve işverenin sorduğu soruya kanun ve yönetmelikler açısından bilgilendirilecek eğer o anda sorulan sorunun cevabı verilmemiş ise firmanın ya da şahsın telefon ve iletişim bilgileri alınarak, araştırılıp sonra kanun ve mevzuat yönünden bilgi verilecektir" dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.