Dolar 32,5475
Euro 34,9890
Altın 2.427,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 16°C

Vatandaşlar EYT Başvurusu İçin SGK’ya Akın Etti

EYT düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle Sinop’ta vatandaşlar, emeklilik başvurusu yapmak için SGK’nın yolunu tuttu.

Vatandaşlar EYT Başvurusu İçin SGK’ya Akın Etti
4 Mart 2023 13:29

EYT düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle Sinop’ta vatandaşlar, emeklilik başvurusu yapmak için SGK’nın yolunu tuttu.

Emekli olmak için yaş bekleyenler için umut verici olan düzenleme, Resmi Gazete’de yayınlandı. Sinop’ta emeklilik hakkı olan vatandaşlar SGK İl Müdürlüğü’ne akın etti. Yasanın çıkması, primlerini dolduran birçok vatandaşın erken emekli olmasına olanak sağladı.

Metin Özdemir, yasanın çıkmasıyla normalden 1,5 yıl daha erken emekli olacağını ve primlerinin kurtaracağını söyledi. Emeklilik dilekçesini verdikten sonra memnuniyetini dile getiren Özdemir, SGK çalışanlarının da işini güler yüzle yaptığını belirtti.

Sinan Ergen, 6 bin iş günü olarak SSK’lı olduğunu ve yıllardır yasanın çıkmasını beklediğini söyledi. Yasayla birlikte 54 yaşında emekli olacağına dair borçlanma sorununun ortadan kalktığını dile getiren Ergen, askerlik borçlanmasının da bittiğini ve 2 yıl önce primlerini doldurarak emekli olacağını ifade etti.

Aygün Koçak ise yaklaşık 7 yıldır EYT’li olarak beklediğini ve Sinop’ta EYT İl Başkanı olduğunu belirtti. Uzun süren mücadele sonucunda haklarını geri kazandıklarını söyleyen Koçak, federasyonlarıyla birlikte müracaatlarını yapacaklarını dile getirdi. EYT mücadelesinin zorluğuna rağmen, sonunda haklarını geri almanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.