Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Yağmurlu
Sinop
23°C
Yağmurlu
Cts 29°C
Paz 30°C
Pts 28°C
Sal 26°C

Vali Şahin: “Adrasan daha kaliteli bir turizm hizmeti sunacak”

Antalya Valisi Hulusi Şahin, yapılacak çalışmalarla Adrasan’da artık daha kaliteli bir turizm hizmeti sunulacağını söyledi.

Vali Şahin: “Adrasan daha kaliteli bir turizm hizmeti sunacak”
9 Ocak 2024 11:48

Antalya Valisi Hulusi Şahin, yapılacak çalışmalarla Adrasan’da artık daha kaliteli bir turizm hizmeti sunulacağını söyledi.

“2024 Yılı Adrasan Turizm Kıymetlendirme Toplantısı”, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Şahin’in yanı sıra Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, Vilayet Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu ve kurum amirleri katıldı. Adrasan’ın çehresini değiştirecek projelerin konuşulduğu toplantıda Adrasan için yapılacak her çalışmanın kamu faydası gözetilerek yapılacağını vurgulayan Vali Şahin, “Biz her vakit toplumun faydasını gözeteceğiz. Gayemiz yanlışsız işler yapmak. Adrasan konusunu müspet ve yapan bir formda değerlendirelim. Bu iş bittiği vakit Adrasan başka turizm beldelerimiz üzere çok daha kaliteli bir turizm hizmeti sunacak. Bunu yapmak için müdahale edeceğimiz hususlar çok kolay. Alanda çok fazla şey değişmeyecek. Tekneleri bir kenara koyacağız. Yolu toparlayıp, ışıklandırma yapacağız. Araçları tek bir yerde toplayacağız. Kolay bir idare yapıyoruz. Ayrıyeten teknecilerin yaptığı faaliyeti de aşikâr bir nizama oturtacağız ve takip edeceğiz. Tüm kurumlarımızla birlikte çalışarak bu işi yapacağız” halinde konuştu.

“Adrasan’da doğal hoşluklara basitçe ulaşılsın istiyoruz”

Asıl gayelerinin vatandaşların ve turistlerin doğal hoşluklara kolaylıkla ulaşması olduğunu tabir eden Vali Şahin, “Bizim bu projede ana maksadımız kumsalı teknelerden kurtarmak. Biz ticari hiçbir şey yapmayacağız. Rastgele bir kiralama yapılmayacak. Bizim bütün uğraşımız kumsaldaki kalabalığı temizleyerek, vatandaşımızın doğal güzelliklerimizden daha fazla istifade etmesini sağlamak. İnsanın dolaşamadığı hoşluğun ne kararı var. Biz bu mükemmel hoşluğu, olağanüstü doğayı hiç kimseye gösteremiyoruz. Bundan istifade edemiyoruz. Bu meseleleri çözmemiz lazım” dedi.

Antalya’da turizm gelirinin en düşük olduğu bölgelerden birinin Adrasan olduğunu belirten Vali Şahin, “Adrasan’ın harika bir coğrafyası var. Lakin kimi işletmelerin bu bölgede sebep olduğu sıkıntılardan ötürü sistem kurulamamış. Buradaki kuralsızlık bir mühlet sonra kaynakların sınırsızca tüketimine ve insanların birbiriyle sorun yaşadığı makus bir ortama dönüşmüş. Bunun sonucu olarak ne turizm gerçek dürüst yapılabiliyor ne de oradaki işletmeler yanlışsız dürüst para kazanabiliyor. Hasebiyle biz de Adrasan ile ilgili bir çalışma içerisine girdik. Girmiş olduğumuz çalışma gayesi sonuç odaklı. Yani biz süratlice sonuç almak istiyoruz. Birtakım konulara daha pratik tahliller bulacağız” biçiminde konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.