Dolar 32,3157
Euro 35,1159
Altın 2.292,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Ünlü İsimler Karşılıksız Burs Verecek! Karşıyaka’nın Filizleri Projesi

Karşıyaka’nın Filizleri isimli proje kapsamında bir araya gelen ünlü isimler, üniversite öğrencilerine karşılıksız burs verme kararı aldı.

Ünlü İsimler Karşılıksız Burs Verecek! Karşıyaka’nın Filizleri Projesi
Aslan Özdemir
31 Ocak 2016 18:10

Karşıyaka’nın Filizleri isimli proje kapsamında bir araya gelen ünlü isimler, üniversite öğrencilerine karşılıksız burs verme kararı aldı.

Hayrettin Kaya

Türkiye’nin sanat ve spor camiasının en ünlü isimleri, Karşıyaka’nın Filizleri Projesi için bir araya geldi. Aralarında; Cem Yılmaz Arda Turan, Hadise, Zuhal Olcay, Selçuk Yöntem, Haluk Bilginer, Sıla, Engin Altan Düzyatan, Volkan Konak ve Serdar Ortaç’ın da bulunduğu 40’a yakın ünlü isim çektikleri tanıtım filmi ile destek çağrısı yaptı.

40’A YAKIN TANINMIŞ İSİM DESTEK VERDİ

Karşıyaka Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine karşılıksız burs sağlamak için başlatılan ve kısa sürede Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olan Karşıyaka’nın Filizleri’ne, bir katkı da sanat ve spor camiasının ünlü isimlerinden geldi. Geçtiğimiz aylarda, Avrupa’nın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi seçilen Filizler için kamera karşısına geçen ünlüler, çektikleri tanıtım filmi ile tüm Türkiye’ye destek çağrısı yaptı. Yaklaşık 4 ayda tamamlanan ve -herhangi bir ücret talep edilmeden, sosyal sorumluluk bilinci ile- oluşturulan kısa film, 40’a yakın ünlü isim tarafından desteklendi.

“HEYECANIMIZ TÜRKİYE’Yİ SARACAK”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Bugün burada buluşmamızın tek sebebi sosyal sorululuk bilincimiz ve geleceğe sahip çıkma sorumluluğumuzdur. Benim tek hedefim, insana yatırım yapmak ve hem bireysel hem de toplumsal mutluluğu yakalamaktır. Karşıyaka’nın Filizleri, işte bu duygularımıza hitap eden ve Türk halkının dayanışma duygusunu ortaya çıkartan bir projedir. Eğitim çağına gelmiş çocukların maddi olarak zorlanmalarını kabul edemezdik.

Bu sorunu çözmeliydik ve bir nebze de olsa çözdük. Üniversite öğrencilerine burs vermek bizim asli sorumluluğumuz olmalı ve herkes örnek almalıdır. Biz Karşıyaka’da, apartman yöneticilerinden taksi duraklarına, muhtarlardan taşeron işçilerimize kadar bir üniversite öğrencisine burs veriyoruz. Bu heyecanımız Türkiye’yi saracak. Projeye ücretsiz olarak destek veren tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

TORUN: TÜRKİYE’YE YAYILMALI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da “Karşıyaka’nın Filizleri sadece bir eğitim ve burs projesi değil. Bu aynı zamanda bir barış ve dostluk projesidir. Filizler Projesi’ne destek oluyoruz.” diye konuştu.

ÖRNEK ALINMALI

Gala’ya, Karşıyaka’nın Filizleri Projesi’ni, Avrupa’nın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi seçen Avrupa Kamu Yönetimi Enstitüsü’nün temsilsicisi Julia Bosse de katıldı. Bosse, şunları ifade etti: “Yenilikçiliği, sürdürülebilirliği, başka kurumlar tarafından uygulanabilir olması ve ekonomik büyüme üzerindeki etkilerine bakarak, bu proje yaygınlaşmalı ve örnek alınmalı”

Burs alan öğrenciler adına konuşan Okan Ayar da “Bizler bu projenin içinde yer almaktan ve bu ailenin içinde bulunmaktan büyük gurur duyuyoruz.” dedi.

TANITIM FİLMİNDE YER ALAN ÜNLÜLER

Projenin tanıtımında şu isimler yer aldı: “Cem Yılmaz, Sıla, Serdar Ortaç, Cemal Hünal, Burçin Terzioğlu, Arda Turan, Derya Köroğlu, Selçuk Yöntem, Ceyhun Fersoy, Metin Uca, Ufuk Sarıca ve Pınar Karşıyaka, Necmi Yapıcı, Levent Üzümcü, Altan Gördüm, Zuhal Olcay, Evrim Alasya, Alp Kırşan, Volkan Konak, Zahide Yetiş, Neslihan Yeldan, Emre Kınay, Seray Sever, Altay, Sunay Akın, Haluk Bilginer, Engin Altan Düzyatan, Sumru Yavrucuk, Gupse Özay, Ali Poyrazoğlu, Hadise ve Müjdat Gezen.”

YORUMLAR

  1. sırt çantası dedi ki:

    Burs isteyen öğrencilere nereden yardımcı oluyorsunuz veya telefonla size ulaşma şansımız nedir ?

    İyi günler 🙂

  2. Canan dedi ki:

    Merhaba adnan menderese üniversitesinde okuyorm çok zor şartlarla okuyorm bana yardımcı olursanız çok sevinirm