Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 20°C

Üniversite Öğrencileri Hayatını Kaybetti

Sinop Saraydüzü’nde meydana gelen ve 4 kişinin ölümüne, 27 kişinin de yaralanmasına neden olan otobüs kazasında ölenlerin 2’si, henüz 19 yaşında Sinop Üniversitesi öğrencisiydi.

Üniversite Öğrencileri Hayatını Kaybetti
30 Aralık 2016 18:08

Sinop Saraydüzü’nde meydana gelen ve 4 kişinin ölümüne, 27 kişinin de yaralanmasına neden olan otobüs kazasında ölenlerin 2’si, henüz 19 yaşında Sinop Üniversite öğrencisiydi.
Sinop’a gelirken uçuruma yuvarlanarak 4 kişinin ölümüne, 27 kişinin yaralanmasına neden olan otobüs kazasında ölenlerin 2’sinin Sinop Üniversitesi öğrencisi olduğu öğrenildi. Saat 22.00’da Ankara AŞTİ’den Sinop’a yola çıkan yolcu otobüsü 03.50 sıralarında Saraydüzü Asarcık köyü mevkisinde geldiği sırada buzlanma nedeniyle uçuruma devrildi. Yolcuların uykuda yakalandığı feci kazada 4 kişi hayatını kaybederken, 27 kişi de yaralandı.
HENÜZ HAYATLARININ BAHARINDAYDILAR
Kazada hayatını kaybedenlerden ikisi henüz hayatlarının baharında olan Sinop Üniversitesi öğrencileriydi. 19 yaşındaki Ali Kuzyaka, Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde eğitim görüyordu. Tosya Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Tekin’in de yiğeni olan Kuzyaka, Sinop’ta okuduğu üniversitesine gitmek için Tosya’dan otobüse binmişti. Hayatını kaybeden isimlerden Şehriban Fidan’da Kuzyaka gibi 19 yaşındaydı. Mersinli olan Şehriban Fidan, Ayancık Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisiydi.
SİNOP ÜNİVERSİTESİ TAZİYE MESAJI YAYIMLADI

Gençlerin ölümü büyük üzüntüye neden olurken, Sinop Üniversitesi tarafından hayatlarını kaybeden taziye mesajı yayımlandı. Mesajda; “Bugün (29/12/2016) Sinop’un Saraydüzü İlçesindeki elim kazada Ayancık Meslek Yüksekokulu 1.Sınıf 2.Öğretim Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencimiz 01/08/1999 Mersin doğumlu Şehriban FİDAN ve İlahiyat Fakültesi İlahiyat Bölümü 1. Sınıf öğrencimiz 12/04/1997 Kastamonu İli Tosya İlçesi doğumlu Ali KUZYAKA hayatlarını kaybetmişlerdir.Merhumeye ve merhuma Allah’ tan rahmet, eş, dost, akraba ve yakınlarına başsağlığı dileriz” denildi.
BİR KİŞİ TOPRAĞA VERİLDİ

Boyabat’ın Edil Köyü Eski Muhtarı Ünal Günay’ın abisi olan Hasan Günay da hayatını kaybedenler arasında. Emekli imam olan Günay’ın cenazesi ikindi namazına müteakiben Edil Köyü’nde toprağa verildi. Edil Köyü Camii’nde kılınan cenaze namazına Sinop Valisi Hasan İpek, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Garnizon Komutanı J. Albay Şefaattin Serten ve AK Parti İl Başkanı Ali Çöpçü katıldı. Güngör Gökoğlu’ysa Boyabat’ın Bağlıca köyüne bağlı olduğu öğrenilirken, yarın öğle namazına müteakip aynı köyde toprağa verilecek.
YARALILARDAN 24’Ü TABURCU EDİLDİ

Bu arada kazada yaralanan 27 kişiden 24’ü tedavileri ardından taburcu edildi. Yaralılardan; Selami Özkan, Gülten Türkmen Çelen ve Metin Keserci’nin tedavilerinin ise sürdüğü öğrenildi.

Üniversite Öğrencileri Hayatını Kaybetti Üniversite Öğrencileri Hayatını Kaybetti
Vitrinhaber Gazetesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.