Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 20°C

Üniversite nükleere el attı!

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, önümüzdeki yıl öğrenci alması beklenen Mimarlık ve Mühendislik Fakültesinde nükleer enerji mühendisliği bölümünün açılacağını belirtti.

Üniversite nükleere el attı!
15 Aralık 2014 12:58

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, önümüzdeki yıl öğrenci alması beklenen Mimarlık ve Mühendislik Fakültesinde nükleer enerji mühendisliği bölümünün açılacağını belirterek, "Bunun haricinde Sinop'a nükleer teknolojilerle ilgili bir yüksekokul kurulması kararı alındı. İnşallah ilerleyen günlerde bu santrallerde çalışacak insanların, hem 4 yıllık, hem de iki yıllık okulumuzda yetiştirmiş olacağız" dedi. 

 

Sinop Üniversitesi (SÜ) Röktörü Prof. Dr. Recep Bircan, üniversite çalışmaları hakkında bilgi verdi. 2011 yılında rektörlük görevini aldıktan sonra fakülte sayısını yüzde 50 daha arttırdıklarını dile getiren Bircan, "İlahiyat fakültemize bu yıl öğrenci aldık. Mühendislik ve Mimarlık Fakültemize de inşallah önümüzdeki yıl içerisinde öğrenci alacağız. Mühendislik ve Mimarlık Fakültemizde; inşaat, makine, elektrik-elektronik, nükleer enerji mühendisliği, enerji sistemleri gibi 15 tane bölümümüz var. Akademik personeli temin ettikçe bu bölümlere öğrenci alacağız" diye konuştu. 

 

Türkiye'nin ilk edebiyat temalı otelini açtık!

Öğrencilerin eğitimleri dışında öğrencilerin deney ve uygulama yaparak bu eğitimlerini kuvvetlendirmelerini amaçladıklarını kaydeden Bircan, Türkiye'nin ilk edebiyat temalı otelinin de üniversite bünyesinde hayata geçirildiğini kaydetti. Bircan şöyle devam etti; "Bu açıdan Ahmet Muhip Dranaz Uygulama Oteli'nde turizmle ilgili bölümlerimizin öğrencilerimiz pratik yapıyor. Bu otelimiz Türkiye'nin ilk edebiyat temalı otelidir. Çeşitli salonlarımızda Türk edebiyatının unutulmaz isimleri arasında yer alan ünlü şair Ahmet Muhip Dıranas'ın şiirlerinin isimlerini verdik. Böylece edebiyat temalı bir otel yapmış olduk. Yine Sinoplu ünlü denizci ve Hint Okyanusu'na seferler yapan Seydi Ali Reis'in ismini bilimsel araştırmalarda kullanmak için yaptırdığımız teknemize verdik. Böylece bir büyüğümüzün daha ismini yaşatmış olduk" 

 

Sinop'un 800 yıllık üniversite tarihi var

Sinop'un Anadolu'nun en eski üniversitesine sahip olduğunu dile getiren Prof. Dr. Recep Bircan, "1214 yılında Selçuklular Sinop'u fethettiği zaman buraya medrese yapıyorlar. Belkide bu medrese Türkiye'nin en eski medresesi. Yani Sinop'u muzda üniversite aslında 1214 yılından bu yana var. Biz yeni kampüs alanına kuracağımız binalarımızı Selçuklu mimarisi ile yapacağız. Bunun için 2 bin 500 kişilik FİFA ölçekli oturaklı atletizm pisti ve spor tesisimizin ihalesi yapıldı ve önümüzde ki mayıs ayında tamamlanacak. Hızlı bir şekilde üniversitemizi geliştirerek Sinop'u muzun layık olduğu bir üniversite olması için gayret sarf ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

 

Nükleer enerji denildiği zaman Sinop akla gelecek

Önümüzdeki yıl öğrenci alacak olan Mimarlık ve Mühendislik Fakültesinde nükleer enerji mühendisliği bölümünün açılmasının yanında, nükleer teknoloji konusunda da bir yüksekokul açılması kararının alındığını belirten Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan sözlerini şöyle tamamladı; "Üniversitelerin önemli özelliklerinden bir tanesi de bulunduğu yörenin temel dinamiklerini harekete geçirmek. Sinop Üniversitesi olarak hedeflerimizden birisi de enerji. Nükleer santral kabul etsek de, etmesek de Sinop'a kurulacak. Tabi nükleer santralden ziyade, nükleer teknoloji ülkemizde çok daha önemli. Diyoruz ki; 'nükleer enerji denildiği zaman Sinop Üniversitesi akla gelsin'. Bu konuda nükleer enerji mühendisliğini kurduğumuz gibi, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile yapılan toplantıların sonucu olarak Sinop'a nükleer teknolojilerle ilgili bir yüksekokul kurulması kararı alındı. İnşallah ilerleyen günlerde bu santrallerde çalışacak insanların yetişmesi, hem 4 yıllık okulumuzda, hem de iki yıllık okulumuzda mümkün olacak. Tabi bu teknoloji sadece enerji değil. Bunun yanında tıp var. Nükleer teknoloji, tıpta, sanayide, savunma sanayinde kullanılıyor" Vitrin Haber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.