Dolar 32,4839
Euro 34,9514
Altın 2.439,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 16°C

Türksat adına yeni uydu tasarımı yapılacak

Türksat için yapılacak olan yeni model tasarımlı uydu bu sefer daha fazla kanal desteği sunacak olabilir.

Türksat adına yeni uydu tasarımı yapılacak
13 Şubat 2016 16:54

Türksat için yapılacak olan yeni model tasarımlı uydu bu sefer daha fazla kanal desteği sunacak olabilir.

Türksat Uydu Haberleşme ve Kablo TV İşletme AŞ (Türksat) Genel Müdürü Ensar Gül, Türkiye’de ilk defa üniversite ve yüksek lisans öğrencileri arasında model uydu yarışması düzenleyeceklerini bildirdi.

Gül, model uydu yarışmasının tanıtımı amacıyla Türksat Gölbaşı Yerleşkesi’nde düzenlenen basın toplantısında, gerçek uydu sistemlerinin yapım süreçlerine çok yakın modellemelerin yapılacağı etkinliğin 2-4 Eylül’de gerçekleştirileceğini ve yarışmanın her sene tekrarlanacağını söyledi.

Türksat’ın, yurt dışında yapılan model uydu yarışmalarına katılan Türk öğrencilere sponsorluk desteği sağladığını belirten Gül, Türkiye’deki uydu ve uzay alanındaki çalışmalara öncülük etme vizyonuyla üniversite ve yüksek lisans öğrencileri arasında model uydu yarışması düzenleyeceklerini dile getirdi.

Gül, model uydu yarışmasıyla öğrencilere, düşük maliyetlerle uzay projesi deneyimi yaşatmayı amaçladıklarını vurgulayarak, “Katılımcılar için teorik bilgiyi pratiğe çevirme fırsatı, faklı disiplinler arası etkileşimin sağlanması, takım çalışması, uydu ve uzay alanında farkındalık oluşturulması, farklı sektörlerde faaliyet gösteren Ar-Ge odaklı şirketler ile iletişim imkanı sağlanacak” değerlendirmesinde bulundu.

“Milli uyduda aksama yok”

Gül, yerli uydu çalışmalarına ilişkin, “Milli uydu şu anda yapılıyor. Aralık sonunda 6A’nın ön tasarım toplantısı yapıldı. Programda hiç bir aksama yok, planlanan şekilde devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“Diplomalara e-Devlet kapısından ulaşılabilecek”

Yükseköğretim Kurumu ile yaptıkları işbirliği kapsamında üniversite diploma bilgilerine e-Devlet kapısı üzerinden ulaşılabildiğini anlatan Gül, Milli Eğitim Bakanlığından da bu yönde istek geldiğini ve lise diplomalarının yakında sistem üzerinden sorgulanabileceğini kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.