Dolar 32,3732
Euro 34,9930
Altın 2.325,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Türkiye’nin tek canlı hayvan fuarı

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde düzenlenecek Türkiye’nin ilk ve tek canli hayvan fuarı özelliğini taşıyan Anadolu EXPO 3. Canlı Hayvan Fuarı, bir kez daha sektörün devlerini ağırlayacak.

Türkiye’nin tek canlı hayvan fuarı
Aslan Özdemir
26 Temmuz 2016 10:32

Fuar kapsamında düzenlenecek Ulusal Süt Zirvesi ise “Hayvancılık Yatırımlarında Yenileşim” temasıyla sektörün yeni yol haritasını ortaya koyacak. Fuarın onur konuğu ise Çine olacak.

Hayrettin Kaya

GL Platform Fuarcılık tarafından 3-6 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlenecek Anadolu EXPO 3. Canlı Hayvan Fuarı 45 bin metrekarelik alanda kurulan Kuşadası Efes Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Büyük ve küçükbaş hayvanların sergilendiği sektörün tek canlı hayvan fuarında, büyükbaş sığır ırkları, küçükbaş koyun keçi ırklarının yanısıra çiftlik ekipmanları ve teknolojileri, süt teknolojileri, et teknolojileri, biyogaz ve arıtma sistemlerinde son yenilikler görücüye çıkacak. Fuarda sektörün önde gelen firmaları, birlikler, kooperatifler stant açacak. Yurt içi ve yurt dışı alıcılarla buluşma olanağı yakalayacak. Ayrıca teknolojik gelişmeler de seminerler aracılığıyla paylaşılacak.

AÇIK ARTIRMA İLE SATIŞ

Fuarda Türkiye’de ilk kez açık artırma ile canlı hayvan satışı gerçekleştirilecek. Dişi ve süt buzağıları, süt sığırları, düveler, küçükbaş koyun ve keçiler önce sergilenecek sonrasında heyecanlı bir açık artırmayla yeni sahiplerini bulacak.

GÜZELLER PODYUMA ÇIKACAK

Anadolu Expo 3. Canlı Hayvan Fuarı bir klasiğe daha ev sahipliği yapacak. Aydın Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenecek yarışmada ise jüri en güzelini seçmek için ter dökecek. Aydın Kırmızı Et Üreticileri Birliği önderliğinde de “En Verimli Besi Sığırı Yarışması” düzenlenecem ve bölgenin birbirinden nitelikli büyükbaş ve küçükbaş ırkları arasında seçim yapılacak.

4.ULUSAL SÜT ZİRVESİ

Geçen yıl düzenlendiğinde sektörde ilklere ev sahipliği yapan 4. Ulusal Süt Zirvesi ise bu kez “Hayvancılık Yatırımlarında Yenileşim” ana temasıyla gerçekleşecek. Türkiye’de hayvancılık sektörünün gelişmesi, süt verimliliğinin ve kalitesinin sürdürülebilir üretimle doğru şekilde pazarlanması için düzenlenen zirve yine ses getirecek. Gıda Tarım ve Hayvancılık Aydın İl Müdürlüğü, Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliği, Türkiye Köy Kooperatifleri Merkez Birliği ve Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği ev sahipliğindeki zirvede sektörün yol haritası ortaya konacak.

ONUR KONUĞU ÇİNE

Fuar öncesi Efes Kongre Merkezi’nde 2. Düzenleme Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıya Fuarın onur konuğu olarak belirlenen Çine’nin Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Ahmet Ertürk, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, Aydın Ziraat Odaları Koordinasyon Birliği Başkanı Rıza Posacı, Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sedat Güngör, Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Altan Bilgen, ilçe tarım müdürleri sektör temsilcileri katıldı.

KARARLARIN ALINDIĞI FUAR

GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, ilk iki fuarda sektöre yön veren kararlar alındığına dikkat çekerek, “Dolayısıyla Anadolu EXPO artık bir referans fuar haline geldi. Burada üreticiler yeni teknolojilerle tanıştığı gibi aynı zamanda hem hayvancılık hem de süt sektöründe ne olup bittiği, üreticinin derdi sorunu tek tek masaya yatırılıyor. Konuşmaktan öteye geçilerek her iki sektörün geleceğini belirleyen kararların çıktığı bir platform oluşuyor. Bu nedenle sektörün gözü kulağı fuarda” dedi. Bu yıl bal sektörünün de fuarda yer alacağına dikkat çeken Ceylan, “Geçtiğimiz yıl 43 bin ziyaretçi, 2 bin 500 de konaklamalı ziyaretçi ağırladık. Bu yıl hedef çok daha yüksek. Çünkü bu fuarın hemen ardından uluslararası arenaya çıkacağız. Fuar, artık uluslararası olarak düzenlenecek” diye konuştu.

ÇİNE KEÇİSİ GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

Çine Belediye Başkanı Dinçer ise ilçede 75 bin hayvan varlığıyla sektörün en önemli merkezlerinden biri olduğunu söyledi. Dinçer, “Tam 10 yıldır bir proje üzerinde çalışıyoruz. Saanen ile kıl keçilerini birleştirip Çine’ye özgü yüksek süt verimi ile doğurganlığı olan keçi ürettik. Fuarda onların tanıtımını yapacağız, büyük ses getireceğine inanıyoruz” dedi. Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu da bu yıl konaklamalı ziyaretçi sayısını 5 bine çıkarmayı hedefledikleri, bu konuda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

ANAHTAR BİZDE

Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Ahmet Ertürk, hayvancılıkta kurtuluşun yolunun aile işletmelerinin geliştirilmesinden geçtiğini söyledi. Bunun için Anadolu EXPO’nun “anahtar” rolü oynadığını ifade eden Ertürk, “Bu fuarda, üzerine vazife olmayan değil bu işin gerçek söz sahipleri konuşacak. Özellikle eskimiş tesislerin modernize edilmesi konusu gündeme gelecek ki bu, Türkiye’nin tarım ve hayvancılıkta hepimizin, herkesin en büyük beklentisi” dedi. Aydın Ziraat Odaları Koordinasyon Birliği Başkanı Rıza Posacı da “Türkiye’de ses getiren Anadolu EXPO, bu yıl da sektörün nabzını tutacak” dedi. Toplantıda fuara yönelik son hazırlıklar gözden geçirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.