Dolar 32,5560
Euro 34,9367
Altın 2.444,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
17°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Türkiye’deki Tek Üretim Tesisi Kapatılıyor!

Pencere ile özdeşlenmekte olan “Pimapen” markasını da bünyesinde bulundurmakta olan PİMAŞ Plastik, Gebze’de yer alan Türkiye’deki tek üretim fabrikasını kapatacağı belirtildi. Plastik pencerede Türkiye içerisinde ilk akla gelen firmalardan birisi olan PİMAŞ Plastik kritik bir karara vardı. Şirket, Gebze’de yer alan Türkiye’de bulunan tek tesisi adına kapatma talimatında bulundu..

Türkiye’deki Tek Üretim Tesisi Kapatılıyor!
22 Şubat 2016 17:07

Pencere ile özdeşlenmekte olan “Pimapen” markasını da bünyesinde bulundurmakta olan PİMAŞ Plastik, Gebze’de yer alan Türkiye’deki tek üretim fabrikasını kapatacağı belirtildi. Plastik pencerede Türkiye içerisinde ilk akla gelen firmalardan birisi olan PİMAŞ Plastik kritik bir karara vardı. Şirket, Gebze’de yer alan Türkiye’de bulunan tek tesisi adına kapatma talimatında bulundu.

Gerekçe ile, ‘giderek azalan kârlılık’ olarak açıklandığı belirtildi. Dev tesis 31 Mart tarihi itibari ile tamamen kapatılacağı duyuruldu.

Pimaş Plastik İnşaat Malzemeleri A.Ş.’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada şöyle denildi: Yönetim Kurulumuz; 3 Nisan 2015 tarihli yönetim kurulu toplantısında alınan ve 1 Haziran 2015 tarihli Olağan Genel Kurul’da onaylanan kararlar doğrultusunda, Yönetim kurulumuzca yapılan iktisadi ve mali değerlendirmeleri üzerine, İnsan kaynakları raporlamaları ve mali planlamalara göre karlılık durumu giderek azalan şirketin Türkiye’deki tek üretim tesisi olan Gebze İşletmesinin 31 Mart 2016 tarihi itibariyle faaliyetine son verilmesine, yasal ve fiziki olarak üretim ve lojistik faaliyetleri açısından tesisin kapatılmasına karar vermiştir.”

1963 yılında PVC boru üretmek üzere kurulan PİMAŞ, sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alıyor. Pimaş’ın en güçlü markalarından Pimapen, PVC pencere sektörünü, oluşturduğu bayi ağları ile oluşturdu. Türkiye genelinde bin 400’ü aşkın bayisi bulunan Pimaş’ın çoğunluk hissesi 75 ülkede faaliyet gösteren Belçikalı Deceuninck NV’ye ait. Deceunınck NV, PİMAŞ hisselerini Enka Holding’ten satın alarak Türkiye’nin sektördeki devi haline gelmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.