Dolar 32,5883
Euro 34,7375
Altın 2.506,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 20°C

Türkeli’de Heyelan!

Türkeli Turhan köyünde meydana gelen heyelanda, 1 atölye ve 1 ahır yıkıldı, iki evi ise kullanılamaz hale getirdi.

Türkeli’de Heyelan!
9 Şubat 2017 10:24

Türkeli Turhan köyünde meydana gelen heyelanda, 1 atölye ve 1 ahır yıkıldı, iki evi ise kullanılamaz hale getirdi.

Heyalanın yaşandığı bölgenin yukarısındaki 10 hane de tehlike altında.

İlçeye bağlı Turhan köyünde meydana gelen heyelanda, Cemal Çağlayan’a ait mermer atölyesi ve 1 ahır yıkıldı, 3 katlı ev bulunduğu yerden 40 metre kayarak büyük çapta hasar görürken, Hüseyin Altındal’a ait bir evde ise büyük çatlaklar oluştu. İki haneye ulaşım sağlayan yol da çöktü.
Türkeli Kaymakamı Mehmet Rıdvan Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl yine aynı köyde heyelan meydana geldiğini ve büyük oranda zarar yaşandığı belirterek, “2 Şubat 2016 tarihinde yine aynı köyde meydana gelen heyelan neticesinde, Hüseyin Altındal’a ait 1 ev ve Cemal Çağlayan’a ait ev, atölye ve ahır kullanılamaz hale gelmişti. Buna ilişkin AFAD tarafından bu alan yapılı ikamete kapalı hale getirilerek, oturuma yasaklanmıştı. Ancak 7 Şubat tarihinde tekrar heyelanın tetiklemesi neticesinde bahsi geçen yerdeki hareketlenme çok büyük miktarlara ulaşıp, bu evlerin yaklaşık 30-40 metre aşağı kaymasına sebebiyet vermiştir. Buna ilave olarak, üst tarafta bulunan 8-10 hane şuanda tehlike altındadır. Bununla ilgili AFAD ekipleri incelemelerde bulunmuş olup, gerekli tedbirler alınmaya çalışılmaktadır. Bizler de bu olayların yakından takipçisi olacağız” dedi.
3 katlı evin sahibi 6 çocuk babası Cemal Çağlayan, yaptığı açıklamada, “2008 yılından bu yana defalarca yaşadığım heyelan ile uğraşmaktayım çünkü, yukarıdan binalardan akan atık sular benim evimin önünde göl yapmakta. Bundan dolayı da gerekli mercilere dilekçe ile başvurdum. Son yaşanan heyelanla evim, atölyem ve ahırım tamamiyle göçük altında kaldı. Ben bundan dolayı yetkililerden para yardımı istemiyorum, geriye dönük kredi verseler beni ayakta tutmaya yeterli. Çünkü ben 2008 yılı, 2012 yılı, 2016 yılı ve son olarak 2017 yılı yaşadığım heyelanlardan dolayı tamamiyle bitmişim.
Heyalanda yanı başımdaki komşum da zarar gördü, ayrıca hemen üst taraftaki 16 hane de tehlike altına girmiştir. Köyün yarısı gitmek üzere. Yetkililerin bir an önce çözüm bulmalarını istiyoruz.” dedi. Türkelinin Sesi

Türkeli'de Heyelan! Türkeli'de Heyelan! Türkeli'de Heyelan! Türkeli'de Heyelan! Türkeli'de Heyelan!

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.