Dolar 32,3218
Euro 35,0717
Altın 2.279,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Tuluk;”Sinop İl Temsilcimiz Kenan Ayvazoğlu Görevine Acilen İade Edilmelidir! “

Büro Emekçileri Sendikası Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan ekip gazetemizi ziyaret etti.

Tuluk;”Sinop İl Temsilcimiz Kenan Ayvazoğlu Görevine Acilen İade Edilmelidir! “
Aslan Özdemir
31 Temmuz 2016 09:24

Gazetemiz imtiyaz sahibi Osman Aksu ile gündeme daire konular hakkında sohbet eden Yönetim kurulu üyeleri önemli açıklamalarda bulundular.

Hayrettin Kaya

Büro Emekçileri Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Tuluk  yapmış olduğu açıklamada;Olağanüstü günlerden geçtiğimiz bir dönemde, toplumda 15 Temmuz darbesi karşısında alınan ortak tutum, aynı zamanda demokrasiye olan özlemi de ortaya koyarken, siyasi iktidarın ilan ettiği 3 aylık olağanüstü hal toplumun önemli bir kesiminde hayal kırıklığı yarattı.

20 Temmuz Suruç katliamı ile başlayan sonrasında Ankara, İstanbul, Bursa ve Gaziantep’te yaşanan katliamlar ülkeyi kan gölüne çevirmiş, son olarak 15 Temmuzda tarihimizin en kanlı darbe girişimi yaşandı.

    Yaşananlar kamuda paralel yapılanma üzerinden kadrolaşma ve nasıl bir kamu personel rejimi tartışmasını da beraberinde getirmiş bulunmakta.
 Bir yandan bu tartışma yoğun bir şekilde devam ederken siyasi iktidar çıkardığı KHK ile sayısı 66 bini geçen kamu emekçisini açığa almış bulunmaktadır. Önceden yapılan fişlemelerle oluşturulduğu açık olan listelerin devreye konulması ile başlatılan sürecin derinleşerek devam edeceği görülmekle birlikte süreç kitlesel bir kamu emekçisi kıyımına doğru gitmektedir. Yaşanan süreçte kamu emekçilerinin izinlerinin ikinci bir emre kadar kaldırılması ve tatilde olan kamu emekçilerinin görevlerine çağırılması da maddi ve manevi açıdan mağduriyetler yarattı.

Kamu emekçilerinin hangi bankada hesap açtığı, çocuğunu hangi dershaneye veya okula gönderdiği, akrabalık ilişkileri vb. kriterlerin kamu emekçilerinin açığa alınmasında veri olarak kullanıldığı yapılan değerlendirme ve görüşmelerde açığa çıkmakta.

    Sinop il temsilcimiz Kenan Ayvazoğlu kanımızca böyle bir durumla açığa alındı.

15 Temmuz kanlı darbe girişiminde sorumluluğu olanların yargılanması ve hak ettikleri cezalara çarptırılması hepimizin beklentisidir. Sendikamız ve kamu emekçileri hareketi her dönem gerçekleşen darbelerin mağduru olmuş ve darbecilerin yargılanmasının ülkemizin demokratikleşmesinin koşullarından birisi olarak görmüştür.

Kamuda yaşanan her türlü kadrolaşmaya karşı mücadele eden sendikamız, 657 sayılı DMK’nın günümüzün ihtiyaçlarını karşılamayan ve ilgili kanunun anti demokratik hükümlerinin kaldırılmasını savunurken, “kariyer”, “sınıflandırma” ve “liyakat” ilkelerinin uygulanması için mücadele etmiştir.

Kamuda yaşanan paralel yapılanmanın birinci sorumlusu sendikamızın taleplerine kulaklarını tıkayan siyasi iktidarlar olmuştur. Bugün için yapılması gereken 15 Temmuz kanlı darbe girişimi ile bağlantısı olan kamu emekçilerinin kamudan ayıklanması ve haklarında hukuki süreçlerin bir an önce başlatılmasıdır. Bu süreç yaşanırken ortada her hangi bir fiil olmaksızın toptancı bir yaklaşımla yapılacak kamu emekçisi kıyımına sendikamız sesiz kalmayacaktır.

Çıkarılan 667-668 Sayılı KHK ile açığa alınan ve alınacak olan kamu emekçilerinin çalıştığı kurumda oluşturulacak bir kurul tarafından durumlarının değerlendirileceği, soruşturma ile ilgili 657 Sayılı DMK’nın hükümlerinin uygulanmayacağı ifade edilmektedir. Temel bir insan hakkı olan savunma hakkının yok sayılarak yetkinin kurumlarda oluşturulacak kurullara verilmesi şimdiden kurul üyelerinin vereceği kararın meşruluğunu ortadan kaldıracaktır.

Sürecin hukuki bir zeminde yürütülmesi, doğru sonuçların alınmasını sağlayacak olup, toptancı bir yaklaşımla yapılacak bir kamu emekçisi kıyımı emekçilerin ekmeği ile oynamaktan öte bir şey olmayacaktır.

İşkolumuzda açığa almalar başlamış ve devam etmektedir, açığa alınanlar içerisinde 44 üyemiz bulunmaktadır. Yaşın yanında kurunun da yanmaması için adil soruşturma süreçlerinin başlatılması gerekmektedir. Aksi takdirde yapılan uygulamalar toplum vicdanında tartışmalı hale gelecektir. Diğer taraftan açığa alınan sendikamızın genel merkez ve şube organlarında birçok kez görev almış Kenan Ayvazoğlu arkadaşımız ve üyelerimizin sendikamız amaç ve ilkeleri doğrultusunda hareket eden, darbeler konusunda da sendikamızın tutumu dışında herhangi bir tutum ortaya koymayacak kişiler olduğu gerek sendikamızca gerekse de işyerlerindeki kamu emekçileri tarafından bilinmektedir. Açığa alınan üyelerimizin bizce nedeni belli olmayan ancak ihtimaldir ki kendilerinden ziyade yakın çevresinin ilgili yapı ile ilişkileri dikkate alınarak açığa alınmaları sendikamızca kabul edilebilir bir durum değildir.

İşkolumuzda yer alan kurumlar iş yoğunluğunun fazla olduğu kurumlardır. 15 Temmuz sonrası yaşanan ve yaşanacak olan süreç iş yoğunluğunu daha da arttıracaktır. Adliyelerin hali ortada olup, çıkartılması düşünülün vergi borçlarının ve sosyal güvenlik primlerinin yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenleme bu kurumlarda çalışanların iş yükünü 2-3 kat arttıracaktır. Böylesi bir süreçte ortaya konulan çalışmaların başarılı olması için kamu emekçilerinin üzerinde ki baskılanmanın ortadan kaldırılması gerekmektedir.

Kamuda her türlü kadrolaşma son bulmalı, liyakat ilkesi hayata geçirilmeli, sınavlarda mülakat uygulamalarından vazgeçilmelidir.

Keyfi ve hukuksuz kamu emekçisi kıyımına son verilmelidir.

Sinop il temsilcimiz kenan ayvazoğlu görevine acilen iade edilmelidir dedi.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Osman Aksu Türkiyenin huzurlu günlere kavuşmasını herkes gibi temenni ettiğini vurguladı.
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.