Dolar 32,5157
Euro 34,9340
Altın 2.433,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C

Tuğrul Türkeş, Dişli’yi odaya almamış

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş 15 Temmuz gecesi ve ertesi günü yaşananları İhlas Haber Ajansı ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’a anlattı.

Tuğrul Türkeş, Dişli’yi odaya almamış
3 Ağustos 2016 12:56

Türkeş, “Sabah Genelkurmay Başkanı direkt benim odama geldi. Arkasında Mehmet Dişli vardı. Onu odaya almadım” dedi.

Batuhan Yaşar,”İstihbaratta ‘millî’ dönem” başlıklı yazısında, istihbaratın topyekûn yapılandırılması için çok ciddi çalışmaların 3-4 koldan yürütüldüğüne işaret ederek, şunlara dikkat çekti:

“Modeller üzerinden geçiliyor. Henüz Başbakan ve Cumhurbaşkanına sunulmadı.  Konu Ahmet gitsin, Mehmet gelsin meselesi değil. İstihbarat ikiye ayrılsın meselesi hiç değil.

Zaten MİT’in ikiye ayrılması (iç istihbarat-dış istihbarat) bir süredir tartışılıyor, MİT’in dışarıda operasyon yapabilecek bir konuma gelmesi hedefleniyordu.  Konu sadece MİT de değil..

 Bütün yapı sil baştan elden geçiriliyor. Emniyet İstihbarat Müsteşarlığına dönüştürülüyor. Yani güçlendirilecek. Jandarma da ayrı şekilde. Çok güçlü bir yapıya dönüştürülecek. Ama şu iki konu çok daha önemli.

-İstihbaratta checks and balances dönemine geçiliyor.

-Türkiye artık istihbaratçı yetiştirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın altını çizerek belirttiği gibi, güçlü bir istihbarat yapısı kurulacak.   İstihbarat çeşitlendirilecek. İstihbaratın tek çatı altında toplanması değil ama verilerin daha iyi analiz edilmesi üzerinde de duruluyor.”

TUĞRUL TÜRKEŞ ODAYA ALMAMIŞ

Batuhan Yaşar, yazısında önemli bir detaya da ilk kez yer verdi: “Kuliste Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’le sohbet ettik. 15 Temmuz gecesi ve ertesi günü anlattı: Ben ihtilallere alışkın olduğum için ofisimi açtım, herkesi topladım… Sabah Genelkurmay Başkanı direkt benim odama geldi. Arkasında Mehmet Dişli vardı. Onu odaya almadım. Birkaç kez içeri girmeye çalıştı. İlk gördüğümde şüphelendim. Birkaç kez odaya girmeye teşebbüs etti içeri almadım.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.