Dolar 32,4932
Euro 34,9317
Altın 2.431,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Az Bulutlu
Sinop
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

TÜBİTAK, FETÖ operasyonu sonrası resmi açıklama yaptı!

31 Temmuz tarihinde terör örgütü FETÖ çerçevesinde TÜBİTAK’a yapılan operasyon sonrasında TÜBİTAK resmi bir açıklama yaptı.

TÜBİTAK, FETÖ operasyonu sonrası resmi açıklama yaptı!
3 Ağustos 2016 13:58

15 Temmuz darbe girişiminin uzandığı önemli yerlerden biri ise, Türkiye’nin teknoloji üssü olarak bilinen TÜBİTAK oldu. TÜBİTAK ile alakalı darbe girişiminin sonrasında operasyon gerçekleştirildi. Terör örgütü FETÖ çerçevesinde PDY il ilişkisi olan kişilerin ve eylemleri ile operasyon gerçekleştirildi. 31 Temmuz tarihinde gerçekleşen bu operasyon ile alakalı olarak TÜBİTAK resmi açıklama yaptı.

İŞTE TÜBİTAK’IN AÇIKLAMASI:

Bugün servis edilen bir habere göre; Kocaeli’de Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Gebze Yerleşkesi’nde, polis ekiplerince arama yapıldığı bazı şüphelilerin gözaltına alındığı ifade edilmiştir.

Söz konusu arama 31 Temmuz 2016 Pazar günü yapılmış olup, Emniyet mensuplarına gereken destek verilmiştir. Haberin servis edildiği 03 Ağustos 2016 tarihi itibariyle kurumumuzun hiçbir biriminde bir arama ve gözaltı faaliyeti yoktur.

TÜBİTAK, FETÖ/PDY ile mücadelesini en etkin şekilde vermiş ve bundan sonra da en etkin şekilde sürdürmeye devam edecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyururuz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.