Dolar 34,2491
Euro 37,5772
Altın 2.879,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 24°C
Az Bulutlu
Sinop
24°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 21°C
Paz 20°C

Trakonya balığı hastanelik etti!

Trakonya balığının ısırması sonucunda Sefer Altun isminde bir kişi hastanelik oldu. Altun’un parmağı ve eli şişerken tedavi altına alındı.

Trakonya balığı hastanelik etti!
1 Ağustos 2016 16:20

Kastamonu’nun Cide sahilinde istavrit balığı avlayan Sefer Altun’un oltasına trakonya balığı yapıştı. Balığın türünü ve tehlikesini bilmeyen Altun, oltadan çıkarttığı esnada balığın parmağını ısırmasıyla bir anda fenalaştı. Parmağı ve eli bir anda şişen Sefer Altun çevredeki tanıdıkları tarafından Cide Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Trakonya balığını daha önce hiç görmediği için çıplak elle oltadan çıkardığını ifade eden Sefer Altun, “Bir anda parmağımda bir acı hissettim ve hemen elim şişmeye başladı ve fenalaştım. Bir balığın bu kadar tehlikeli olabileceğini hiç düşünmemiştim. Sonradan öğrendim ki bu balığın sokması ölümcül olabiliyormuş. Cide’de şu an özelikle yazlıkçılar yoğun şekilde oltayla balık avlıyorlar. Tanımadıkları balığı çıplak elle tutmasınlar” diye konuştu.

TRACHİNUS DRACO

Dünyada (Trachinus Draco) olarak bilinen ve Karadeniz’de nadir görülen trakonya balığının tehlikesine dikkat çeken balıkçı İlhan Doğu ise, “Türkiye sularında 4 ayrı türü bulunuyor. Bu canlılar birbirlerine çok benzeyip göğüs ve sırt yüzgeçlerinin ön kısmındaki dikenlerinde çok etkin zehir içerirler. Boyları en fazla 35-40 santime kadar uzayan bu balık türleri, genelde kendilerini kuma gömerler. Üzerlerine basıldığında ya da elle tutulduğunda dikenleri batar ve çok şiddetli bir ağrıyla birlikte yara şişer ve kızarmaya başlar. Çok ciddi tehlike oluşturabilirler. Bulantı, kusma, kramp, şok ve hatta kalp durmasına yol açabilirler. Zehrin etkisini azaltabilmek için yara yerinin dayanılabildiği kadar sıcak suya sokulup alkol ve buz ile pansuman yapılmalı ve vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna götürmelidir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.