Dolar 32,3373
Euro 35,1899
Altın 2.246,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 12°C

TOMRUKLAR ARTIK ESKİ KERESTE FABRİKA’DA

11 Ağustos 2021 tarihinde ilçemiz Ayancık’ta yaşanan sel felaketi sonrası  Yenikonak’ta bulunan Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait tomruk deposu Ayancık Eski Kereste Fabrikasına taşınıyor.

TOMRUKLAR ARTIK ESKİ KERESTE FABRİKA’DA
Hayrettin Kaya
12 Ekim 2021 17:15

11 Ağustos 2021 tarihinde ilçemiz Ayancık’ta yaşanan sel felaketi sonrası  Yenikonak’ta bulunan Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait tomruk deposu Ayancık Eski Kereste Fabrikasına taşınıyor.

Aslan Özdemir

Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin KAYA ilçemizde yaşanan sel felaketi sonrası Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Yenikonak’ta bulunan Orman Deposu’nun da hasar görmesi sonucunda İşletme deposunun çabaları ile ilçemizde bulunan eski kereste fabrikasına taşındığını bildirdi.

GÖÇ VEREN DEĞİL GÖÇ ALAN İLÇE OLACAĞIZ

Başkan Kaya yoğun çabaları ile tomruk deposunu ilçemizde bulunan eski kereste fabrikasının Ayancık Orman İşletme Müdürlüğü’ne tahsis edildiğini ve ilçemizin geçim kaynağı olan orman emvallerinin bizlerin geçim kaynağı olduğunu ifade etti.

Yaşadığımız sel felaketi sonrası tomrukların Erfelek’e taşınması için çalışmaların başlandığı sırada Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin KAYA ilçemizin en önemli geçim kaynağı olan tomrukların Eski Kereste Fabrikası’na depolanması yönünde Orman Bölge Müdürlüğü, Kooperatif Başkanları ve Ayancık Eski Kereste fabrikası sahipleriyle görüştü. Göçü engellemek adına orman köylülerinin ve Nakliyeci esnafın mağdur olmaması için yapılan toplantılar sonrasında tüm sorumluluğu Ayancık Belediye Başkanı olarak üstlenerek “Göç veren değil Göç alan ilçe olmak için çalışacağız. Göçün önüne geçmeliyiz ve en kısa sürede yaralarımızın sarılması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

VATANDAŞLAR BAŞKAN KAYA’YA TEŞEKKÜR ETTİ

İlçemizde bu sayede göçün önüne geçilirken Tomruk deposu başka yere taşınsaydı ilçemizde orman işi yapan vatandaşlarımızda göç etme durumunda kalacaktı. İlçemizde oluşabilecek göçün önüne geçildiği için vatandaşlar başkan Kaya’ya teşekkür etti.

Başkan Kaya’da “İlçemizde yaşadığımız sel afeti sonrası maddi manevi kayıplarımız çok oldu. Kaybettiklerimize Allah’tan rahmet dilerken yaralarımızın sarılmasında bizleri maddi manevi yalnız bırakmayan tüm yetkililere, halkımıza ve Eski Kereste Fabrika sahiplerine sonsuz şükranlarımı sunarım” dedi. Türkan KARABAŞ

TOMRUKLAR ARTIK ESKİ KERESTE FABRİKA’DA

TOMRUKLAR ARTIK ESKİ KERESTE FABRİKA’DA TOMRUKLAR ARTIK ESKİ KERESTE FABRİKA’DA TOMRUKLAR ARTIK ESKİ KERESTE FABRİKA’DA TOMRUKLAR ARTIK ESKİ KERESTE FABRİKA’DA TOMRUKLAR ARTIK ESKİ KERESTE FABRİKA’DA TOMRUKLAR ARTIK ESKİ KERESTE FABRİKA’DA TOMRUKLAR ARTIK ESKİ KERESTE FABRİKA’DA TOMRUKLAR ARTIK ESKİ KERESTE FABRİKA’DA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.