Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Yağmurlu
Sinop
23°C
Yağmurlu
Cts 29°C
Paz 30°C
Pts 28°C
Sal 26°C

TELVİN SANAT AKADEMİ’DEN ÇOCUKLARA KARNE HEDİYESİ

Sinop’ta yapmış olduğu etkinliklerle sık sık adını duyuran, başarılı kadrosuyla bilinen Telvin Sanat Akademi anlamlı bir işe daha imzasını attı.

TELVİN SANAT AKADEMİ’DEN ÇOCUKLARA KARNE HEDİYESİ
23 Ocak 2024 17:48

Enver Aysever’in yazdığı, Renklerin kaybolduğu bir ülkenin yeniden renklere kavuşma sürecini anlatan müzikli çocuk oyunu, çocuklara kaybedebileceği değerleri tekrar kazanabilmenin ve korumanın ne kadar önemli olduğunu anlatan konusu ile ders verici nitelikteydi. Yönetmenliğini ise Gülbahar Karaduman Karslı’nın üstlendiği oyunda Tuğçe Yılmaz, İbrahim Can Demirel, Seçil Ekici, Gökhancan Gökmen, Mine Beyza Çevik oyuncu olarak sahne alırken, Tuğçe Kılıç’da teknik yönetmen olarak görev aldı.

Müzikal çocuk oyunu büyük bir ilgiyle karşılandı. Oyunun içerisinde bulunan sahne dekorları, oyuncuların birbirinden renkli kostümleri, dansları ve sahnedeki enerjileri ile göz doldurdu. Oyunun sınırsız hayal gücü ve rengarenk dünyası binlerce çocukla Telvin Sanat Akademi eşliğinde buluştu. Enerjileri çocuklara geçen ve büyük alkış alan oyuncular böyle bir deneyimin içinde oldukları için çok büyük bir mutluluk içinde olduklarını dile getirdi. Dört seansta da salon dolarken bu deneyime köy okullarında eğitim alan öğrenciler, İlk Evim Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim alan öğrenciler aileleriyle, Sevgi Evlerinde kalan çocuklar ve Engelsiz Yaşam Merkezi’nde kalan özel çocuklar gösteriye katılım sağladı. Çocuklara profesyonel bir tiyatro sahnesinde unutulmaz bir deneyim yaşatıldı. İlgili kurumlar böyle bir etkinliğe davet edildikleri için Telvin Sanat Akademisi yönetimine teşekkür etti.

Çocukların bu deneyimine katkı sağlayan Numan Altunelli, Fatih Kara, Ağaç Ev ailesine , Neslihan Organizasyon’a ve renkli kostümler için Hülya Çil’e ‘’ teşekkürlerini ileten Yönetmen  Gülbahar Karaduman Karslı çocukların bu ilk deneyimlerine ortak oldukları için mutluluklarını dile getirdi.

Telvin Sanat Akademi’nin çocuklara karne hediyesi olarak sunduğu oyun, Sinop halkı tarafından da büyük bir ilgiyle karşılandı. Yaklaşık 1500 çocuğa ulaşan oyunun sonunda, Oyuncularla yaptığı açıklamada; “Çocukların gözlerindeki mutluluk ve ışığın her şeye değer. Sinop’ta tiyatroyla buluşmamış bütün çocuklara ulaşmak istiyoruz. Bütün çocukların tiyatro izlemeleri gerektiğini, çocukların sanatsal faaliyetlere katılmalarını onların bakış açılarının gelişmelerinde etkili olacak.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.