Dolar 32,3669
Euro 34,9560
Altın 2.325,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Telekom’dan Cemiyet’e Fidan Jesti

Türk Telekom Sinop İl Müdürü Baki Günay, Gazeteciler Cemiyeti’ne bir nezaket ziyaretinde bulundu.

Telekom’dan Cemiyet’e Fidan Jesti
Aslan Özdemir
23 Ocak 2014 18:20

Ziyaret esnasında, beraberinde çam fidanları da getiren ve Cemiyet Başkanı Hikmet Kurada ile Cemiyet Üyesi ve (sinop curcunası.com) internet sitesi imtiyaz sahibi Nevzat Kalkan’a hediye ederek,”Bu Dünya’da dikili fidanlarınız olsun istedik” diyen İl Telekom Müdürü Baki Günay, bugüne kadar vatandaşlara 4 bin tane  fidan dağıtımı yaptıklarını söyledi. 

Hayrettin Kaya

Daha sonra; Türk Telekom olarak vatandaşlara en güzel hizmeti verebilmek için canla başla çalıştıklarını belirten İl Müdürü Baki Günay bu konuda da şunları söyledi:   

“Size yardımcı olmak için en iyi çabayı göstereceğimize söz veriyoruz. Değerli geri dönüşlerinizle gelişmek ve sizler için değer yaratmak amacıyla sürekli çalışacağız”dedi. 

İl Müdürü Baki Günay, Türk Telekom Müşteri Memnuniyeti İlkelerini de şöyle sıraladı:

“Müşterilerimiz varoluşumuzun temelidir.

Müşterilerimizin ihtiyaçlarını anlıyor ve doğru çözümler sunuyoruz.

Müşterilerimizin yaşamını yenilikçi ve yaratıcı ürün ve hizmetlerle daha kolay hale getiriyoruz.

Müşterilerimize zamanında bilgi vermek ve doğru kişi/kanala yönlendirmek müşteri memnuniyeti ilkelerimizin önceliklerinden biridir.

Verdiğimiz sözleri tutacağımızı taahhüt ediyor ve tutacağımızı taahüt ettiğimiz sözler veriyoruz.

Müşterilerimizin görüşlerini, önerilerini ve şikayetlerini birer hediye olarak görüyor ve en mükemmel ürün ve hizmetleri sunmak için müşterilerimizden ilham alıyoruz” dedi. 

Türk Telekom Sinop İl Müdürü Günay, Online hizmetler ile ilgili de şunları söyledi:

“Yeni ürün siparişi (Telefon, Videofon, vb.), Tarife-paket değişiklikleri ve nakil işlemleri, Arıza-Şikâyet-Öneri bildirimleri ve takibi, Tüm fatura işlemleri, Müşteri bilgilerini güncelleme – değiştirme, Wirofon işlemlerinin tümünü ve daha fazlasını gerçekleştirmek için, sadece 2 dakikanızı ayırarak ücretsiz Türk Telekom Online Hizmet Merkezi üyeliğinizi oluşturabilirsiniz

444 1 444 numaralı müşteri hizmetleri veya 444 4 564 Kurumsal Müşteri Hizmetleri’nden Türk Telekom ile ilgili her konuda bilgi alabilir, bazı hizmetlerimiz için ön başvuruda bulunabilirsiniz. 

Türk Telekom, Türkiye’nin 81 ilinde bulunan ofis ve bayilerinin yanı sıra, İstanbul ve Ankara’da bulunan Genel Müdürlükleri ile her türlü başvurunuza cevap vermektedir. 

Türk Telekom ofislerinde ve önünde bulunan ankesörlü telefonlardan da 444 1 444 müşteri hizmetleri veya 444 4 564 Kurumsal Müşteri Hizmetleri’nden ücretsiz olarak arayabilirsiniz” dedi. 

Haber: Hikmet Kurada / Sinop

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.