Dolar 32,5607
Euro 34,8793
Altın 2.437,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Tarihi Duruş Ölümsüzleştirildi

Belediye meclisi olağanüstü toplanarak 15 Temmuzda yaşanan olayların ölümsüzleştirilmesi ve tarih boyunca unutturulmaması için ilçe de ki bazı cadde ve meydan isimlerini değiştirdi.

Tarihi Duruş Ölümsüzleştirildi
1 Ağustos 2016 14:32

Belediye meclisi olağanüstü toplanarak 15 Temmuzda yaşanan olayların ölümsüzleştirilmesi ve tarih boyunca unutturulmaması için ilçe de ki bazı cadde ve meydan isimlerini değiştirdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Ayhan Ergün; 15 Temmuz’da tarihin en alçak darbesinin yaşandığını belirterek hainlikte sınır tanımayan bu girişimi Ak Parti grubu olarak şiddetle kınadıklarını belirtti. Askerimiz içinde yapılanmaya çalışan cuntacıların milletin evlatlarına, askerine, polisine, TBMM’ye, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ateş açtığını, masum insanları şehit ettiğini belirten Başkan Ergün; ‘’ Astın üste silah çektiği, her türlü yasa dışı uygulamanın yer aldığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bile tahmin edemeyeceği alçaklıkların yaşandığı bir gece oldu. Türkiye’mizin kurtarılması ve kollanması için görevin halka düştüğünün açıklanmasıyla milyonlar gözünü kırpmayarak büyük bir kahramanlık örneği göstererek meydanlara inerek bu oyunu bozdu. Emniyet güçlerimiz halkımızın da desteği ile olayları bastırabildi. Türk milletinin büyük bir millet olduğunu, boşuna tarih yazmadığını bir kez daha gösterdi. Devletimiz tüm kurumlarıyla büyük bir tehlike atlattı. Bizlerde Belediye meclisi olarak gelecek neslin bu günü unutmaması ve her daim uyanık kalmasını sağlamak amacıyla olağanüstü toplanarak 29 Temmuz 2016 tarih ve 78 sayılı Belediye Meclisimizin almış olduğu kararlar neticesinde; Belediye caddesini 15 Temmuz Şehitler Caddesi, Şevki Şentürk Caddesini Ankara’ da ki olaylarda gözünü kırpmadan kahramanca kendini sokağa atan ve şehit olan kardeşimiz için Şehit Ömer Can Açıkgöz Caddesi, Cumhuriyet Meydanını Demokrasi ve Cumhuriyet meydanı, Zübeyde Hanım-105. Cadde- Anadolu caddesini içine alan caddelerimizi de Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı olarak isim değişikliklerini gerçekleştirdik. Bu konudaki kararlara imza atan meclis üyelerimize halkımız adına teşekkür ediyoruz.

Bu vesile ile bu ve benzeri olayların tekrar bu millete yaşatılmaması en büyük temennimizdir. Kahramanlıklarını tarih boyunca hatırlayacağımız aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz.’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.