Dolar 32,5991
Euro 34,7375
Altın 2.498,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 20°C

Sokak hayvanlarına yapılan yardım göz dolduruyor

Sinop’ta ki Can Dostları Bakım evinde misafir edilen çok sayıda köpeğin soğuklardan etkilenmemesi için çalışmalar devam ediyor.

Sokak hayvanlarına yapılan yardım göz dolduruyor
7 Şubat 2016 23:20

Dünyanın birçok ülkesin de olduğu gibi Türkiye’de de kış ayının oldukça soğuk ve sert geçmesiyle birlikte en çok etkilenen de dışarıda kalan sokak köpekleri ve kediler olmaktadır. Hayvanların soğuk havalarda donması ve ölmesini önlemek adına Sinop büyük bir çalışma başlatmış ve bu çalışma ile birlikte Türkiye de örnek bir davranış sergilemiştir.

Yoğun kar yağışı ardından havanın daha şiddetli derece olması ve dondurucu soğuklarla beraberin de sokak hayvanları da ölümle burun buruna gelmiştir. Sinop’ta ki Can Dostları Bakım evinde misafir edilen çok sayıda köpeğin soğuklardan etkilenmemesi için çalışmalar devam ediyor.

Bakım evinde misafir edilen ortalama olarak 350 köpek, dondurucu soğuk nedeniyle bütün günve gece elektrikli ısıtıcılar aynı zamanda da battaniyelerle ısıtılıyor. Büyük köpeklere günde bir öğün, küçük köpeklere günde üç öğün ve yavru köpeklere de günde üç öğün sıcak yemek veriliyor.

Askeriye, cezaevi ve okul döneminde de Sinop Üniversitesinin yemekhanelerinde artan yemeklerin servis edildiği bakım evinde bir veteriner hekimle birlikte beş kişi daha görev yapıyor. Hayvanların dondurucu soğuk havadan etkilenmesi adına ve sokakta kalan hayvanların burada misafir edilerek hayatta tutulmasına önem verilmektedir.

Bu davranışın birçok şehirde sergilenmesini de bizler için duygulandırıcı bir durum olurken Sinop bu anlamda en iyi davranışlardan birini göstermiştir. Sokak hayvanları soğuk da -10 derecenin altına düştüğü anlarda dahi dışarıda ölümle pençeleşmesi içler acısı bir durumdur. Bu durum karşısın da vatandaşlarımızın da sağduyulu olmasını temenni ediyoruz ve sokakta ki hayvanlara karşı daha dikkatli bir şekilde yaklaşım sergileyerek bakım evlerini arayıp ya da belediyeye bilgi verip bu hayvanlara karşı yardımlarımızı da esirgememeliyiz. Böylelikle hayvanlarımızı koruyarak onlara yaşam alanı oluşturmuş ve özellikle de sokakta kalan insanlara da yardımlarımızı sürdürmeye devam etmeliyiz. Eğer ki sokakta görmüş olduğunuz ve soğuk hava etkisin de barınacak alan bulamayan insanlar ve hayvanlara yardım etmek adına Belediyenin zabıta birimini aramanızı önemli arz ederiz.

Sinop ilimizde sokakta hiçbir canlının mağdur olmaması adına yapılan çalışmalara sizler de katkı sağlayarak onların hayatta tutunmasına öncü olmuş olursunuz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.