Dolar 32,5293
Euro 34,9386
Altın 2.440,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C

SMS ile araç sorgulama ve hasar kaydı sorgulama yap

SMS ile araç sorgulama ve hasar kaydı sorgulama hemen yapın, SMS ile araç sorgulama ve hasar kaydı sorgulama yapın ve kullanın.

SMS ile araç sorgulama ve hasar kaydı sorgulama yap
19 Ocak 2016 22:30

SMS ile araç sorgulama ve hasar kaydı sorgulama hemen yapın, SMS ile araç sorgulama ve hasar kaydı sorgulama yapın ve kullanın.

Şu sıralarda sıfır model arabaların fiyatlarının yüksek olmasından dolayı vatandaşlar ikinci el araba pazarlarına yönelmiş durumdadırlar. İkinci el araçların fiyatları daha uygun olduğu için vatandaşlar kendilerine en uygun olan ikinci el araçları araştırarak almaktadır. Ama ikinci el araç alırken dikkat edilmesi gereken birçok husus vardır. Satın alacağınız araç dışarıdan ne kadar iyi gözükse de aracın durumunu tam olarak bilemeyebilirsiniz. Bazı sorgulama işlemleri sayesinde araç hakkında birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Araç sorgulama ile aracın özelliklerini öğrenebildiğiniz gibi plaka sorgulama ile satın alacağınız aracın plakasının üzerindeki trafik cezalarını öğrenebilirsiniz. Hasar kaydı sorgulama işlemi ile birlikte aracın üzerindeki hasarları öğrenebilirsiniz ve ne zaman hangi kazaya karıştığını da öğrenebilirsiniz. Aracın sigortabilgilerini de tramer sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Tüm bu sorgulama işlemlerini internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.
Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız. 
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.
Araç sorgulama işlemi ile satın alacağınız aracın durumunu ve özelliklerini öğrenebilirsiniz. Araç sorgulama işlemini internet üzerinden e-devlet sistemi sayesinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ise sisteme giriş yapmanız gereklidir. Ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra açılan sayfaya ilk olarak T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. E-Devlet şifrenizi istediğiniz PTT kurumundan 2 TL karşılığında elde edebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan E-hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümden Emniyet Genel Müdürlüğünü bulduktan trafik bölümü altından araç sorgulama seçeneğini seçerek sorgulama işlemine devam edebilirsiniz.
Plaka sorgulama işlemi ile birlikte aracın plakasının üzerindeki trafik cezası varsa hepsini öğrenebilirsiniz. Plaka sorgulama işlemini de aynı şekilde internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebildiğiniz gibi ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden de plaka sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan trafik cezası ve otopark sorgulama seçeneğini seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı, adınızı, soyadınızı ve doğum yılınızı girmeniz gereklidir. Bu bilgileri girdikten sonra sorgulama ekranı karşınıza gelecektir. Bu sorgulama seçeneklerinden araç plakasına yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçtikten sonra araç plakasını sisteme girerek aracın plakasının üzerinde yer alan trafik cezalarını öğrenebilirsiniz.
Araç hasar kaydı ve tramer sorgulama işlemini internet üzerinden Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi internet sayfasından gerçekleştirebilirsiniz. İnternet sitesine giriş yaptıktan sonra üst taraftaki seçeneklerden sorgulamalar bölümünü seçmelisiniz.  Kaza tespit tutanağı sorgulama seçeneğini seçtikten sonra plaka ve sigortalı T.C. kimlik numarası ile sorgulama, plaka ve sigortalı vergi kimlik numarası ile sorgulama, plaka ve sürücü T.C. kimlik numarası ile sorgulama seçenekleri vardır. Bunlardan herhangi birisi ile sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Sorgulamalar bölümünden trafik poliçe sorgulama seçeneğini seçtikten sonra ise tramer sorgulama işlemine devam edebilirsi
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.