Dolar 32,3218
Euro 35,0717
Altın 2.279,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Skandal!

  Sinop merkez korucuk mahallesinde hizmet veren Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı “ SİNOP ÖZEL EĞİTİM “ ilköğretim okulunda, öğrencilere

Skandal!
Aslan Özdemir
19 Haziran 2016 01:49

Sinop merkez korucuk mahallesinde hizmet veren Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı “ SİNOP ÖZEL EĞİTİM “ ilköğretim okulunda, öğrencilere öğretmenler tarafından işkence yapıldığı iddia edildi.9 yaşındaki E. C.A adlı çocuğunun işkenceye maruz kaldığını ileri süren baba Nusret Ateşoğlu, kendi çocuğu dışında diğer öğrencilerin de okulda işkence gördüklerini iddia etti.

Hayrettin Kaya

CANIMI ZOR KURTARDIM

Konuyla ilgili görüşmek üzere dün okula gittiğinde müdür odasında öğretmenlerin topluca saldırısına maruz kaldığını belirten baba Nusret Ateşoğlu “ Canımı zor kurtardım.”dedi.

Yaşanan arbedenin okulun Kamera görüntülerinde mevcut olabileceğini ileri süren Ateşoğlu “ Çocuğumun kolunda morluklar çürümeler var. Bu çocuk DEHB hastası, yani sevgiye muhtaç bir hastalığa sahip. Okulda zaten bu hastalıklı çocuklarla ilgili olarak açılmış bir okul. Fakat öğretmenler bu branş öğretmeni değiller. Onun için çocuklara tahammül gösteremiyorlar şiddete başvuruyorlar.”diyerekten, çocukların can güvenliklerinin tehlike altında olduğunu ileri sürdü.

SENEYE BAŞKA HOCAYA VERİRİZ

Yaşadıklarını anlatmak ve şikâyetini dile getirmek için Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan’ın makamına gittiğini ama şok edici bir cevap ile karşı karşıya kaldığını belirten acılı baba Nusret Ateşoğlu “  Müdür beye durumu aktardığımda bana aynen şunu söyledi  ( Zaten okullar tatil olacak seneye başka hocaya veririz.) böyle bir cevap karşısında şok oldum şaşırdım kaldım. Ben okulda öğretmenlerin topluca saldırısına uğruyorum, Çocuğum işkence görüyor ve derdimi anlatacağım makam ise bana (seneye başka hocaya veririz) diyerekten, olayı örtbas ettirmeye kalkışıyor.”dedi.

TECAVÜZ BİLE YAŞANABİLİR

Okulun ilk ve orta öğretim dışında 20 yaşından büyük gençlerin de eğitim gördüğü ÖZEL MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ Okulu ile aynı binada bulunmasının sakıncalar doğurabileceğini ileri süren baba Ateşoğlu “   Burada eğitim gören çocuklar dediğim gibi hasta çocuklar ve sevgi ile eğitilmeleri gerekiyor. Bizler fakir aileleriz, çocuklarımızı özel okullarda iyi eğitmenlerle yetiştirtemiyoruz devlet okullarında da durum bu ne yapacağımızı şaşışmış durumdayız. Oğluma ve bana yapılan saldırı sonrası ben o okulda çocuğumun eğitimin görmesinde endişeliyim. Açık söyleyeyim Can güvenliği söz konusu.Sonra aynı bina içerisinde 20 yaşından büyük öğrencilerin eğitim görmesi de ayrı bir tartışma konusu bence tecavüz olayı bile yaşanabilir. Çünkü dediğim gibi çocuklar hasta ve sevgi ile yaşama sarılıyorlar. Onların eğitim alanlarının ayrı olması gerekiyor “Diyerek, yetkililerden bu sorunlarına çözüm beklediklerini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.