Dolar 32,3276
Euro 35,0275
Altın 2.284,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Sinop'taki Eski Çöplük Tehlike Saçıyor

Sinop İnceburun mevkisi Kurtkuyusu bölgesinde bir süre çöp döküm sahası olarak kullanılan alan, 'tehlike' saçıyor.

Sinop'taki Eski Çöplük Tehlike Saçıyor
Aslan Özdemir
12 Nisan 2013 22:18

Sinop İnceburun mevkisi Kurtkuyusu bölgesinde bir süre çöp döküm sahası olarak kullanılan alan, 'tehlike' saçıyor. Sinop Belediyesi, konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunduğu projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Hayrettin Kaya

Meşedağ Katı Atık Projesi'nin hayata geçmesi ardından, şu anda çöp dökülmeyen sahada yaklaşık 6-7 ay önce çıkan yangın, yer yer sürüyor. Yağmur ve karın dahi söndüremediği ve ayrı ayrı alanlarda süren küçük yangınların devam etmesinin sebebinin, alan içerisinde biriken metan gazı olduğu sanılıyor. Çöplükten sızan ve zift görünümündeki zehirli sular ise çevreyi tehdit ediyor. Çöpün doğaya vahşi bir biçimde bırakılmasının insana ve doğaya verdiği zararın en güzel örneği olan Kurtkuyusu bölgesinin bir an önce ıslah edilmesi gerekiyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Baki Ergül, konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sundukları kapsamlı bir projenin olduğunu belirterek, projenin bir an önce hayata geçirileceğini söyledi.

Baki Ergül, "Bizim konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na konuyla ilgili sunduğumuz kapsamlı bir proje mevcut. Onunla ilgili bir ödenek talebimiz oldu. Alanı rehabilite ederek doğaya kazandırmak istiyoruz. Projemiz hayata geçtiğinde bölge bu problem ve çirkinlikten kurtarılacak.

Projemiz 5-6 yüz bin TL'lik büyük bir çalışmayı kapsıyor. En kısa zamanda bölgeyi kurtarmak istiyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.